Drawing
Indul a menet

(Zenekar • 2011)
boymester
2012. június 10.
0
Pontszám
7
 

  A soproni zenekar 2008 óta zúdítja a magyar közönségre minden haragját tipikus, ösztönös hardcore metal formájában. Az Indul a menet első teljes albumuk, ami természetesen a zenekar gondozásában látott napvilágot. Már most le kell szögeznem eme információ birtokában, hogy a srácok nem dúskálnak az anyagi javakban, mégis igencsak pofás borítót és hangzást tudtak az albumnak adni! Hasítanak a gitárok, az ének pedig az arcunkba köpi mindazt, amit a műfaj megkövetel. A lemez címéből sejthető, hogy ez a bizonyos menet élőben szakít igazán, a dalok hallgatása abban segít, hogy a koncerten együtt üvölthessünk a haverokkal egy alkoholgőzös klubban.

   Az albumon 13 tétel szerepel, melyek közt az első és utolsó az Intro és Outro szerepét tölti be (ezek létjogosultságát nem érzem feltétlenül szükségesnek a lemezen, talán jobb lett volna rögtön a lecsóba csapni, ha már házat akarnak velünk lebontatni a folytatásban).
   Ha a borító még nem győzött volna meg, hogy milyen zenével van dolgunk, ebben nagyon sokat segítenek a számcímek is, no meg a játékidő megtekintése, ugyanis a számok átlaghossza alig éri el a 2 percet. A dalszövegekből megtudhatjuk, hogy a világban minden rossz, de ha nekiállunk zúzni és szétcsapni magunk, akkor minden jó lesz egy darabig. Ez a fajta zene akkor az igazi, ha tényleg meghozza a kedvünk ehhez a hozzáálláshoz és nekik ez sikerült. Ha dalt kellene kiemelnem, nálam a Hardcore és A mi utunk lenne az a két szerzemény, ugyanis ezek tűnnek a legőszintébb hitvallásoknak, de igazi tombolós dal a Dolgozik a gépezet is. Egyébként a lemez minősége nagyjából végig azonos színvonalon mozog, felesleges lenne szövegeket elemezni, számokban gondolkodni, ugyanis itt az ösztön a lényeg, amit gond nélkül hoznak a srácok. Zeneileg leginkább a Madball, Agnostic Front, Sick Of It All tekinthetőek a meghatározó irányvonalnak, nem is szakadnak el ettől egy pillanatra sem. A műfaj hazai rajongói bátran ismerkedhetnek ezzel a lemezzel!

   Az album megrendelhető és meghallgatható a zenekar Myspace oldalán.

Nervy Nervy
március 26.
The Subways The Subways
március 27.
Distortion Tour 2023 Distortion Tour 2023
március 29.
Berserk Fest 2023 Berserk Fest 2023
április 01.