Krzak Experience
Krzak Experience

oldboy
2013. május 15.
0
Pontszám
8

A Krzak Experience egy lengyel formáció, mely egy kooperáció eredményeként jött létre.
A blues-t játszó Krzak két muzsikusa, Jan Bledowski, hegedűs, és Leszek Winder gitáros egyesítette erőit a honfitárs, Sepsis névre hallgató progresszív death metal hordával.
A házasítás eredményeként pedig létrejött a Krzak Experience, egy instrumentális zenében utazó ötösfogat.
A promolap szerint a srácok lemeze jó eséllyel tarthat számot az Apocalyptica-hívek érdeklődésére, de bejöhet Fear Factory, vagy épp Testament rajongóknak is. És valóban nem légből kapott ezen bandák felemlegetése, hisz már a kezdő nóta, a Krzak is egy FF-szerű, töredezett riffel indít. Aztán a hegedűszóló alatt középtempós thrash-es témázgatás hallható. Húzós dal, ami ének nélkül is teljes egész.
Az Oriental Xes riffjeiről pedig a Metallica, a ritmizálások miatt meg a Dream Theater ugrik be. Érdekes zenét Játszik a KE, mert a hegedű általában a jazzes, blues-os vonalon mozog, viszont a két gitár, illetve a ritmusszekció igencsak metalos élt ad a produkciónak.
Szóval lehet ám bőszen bólogatni, headbangelni a nótákra!
Az album első fele gyakorlatilag hibátlan!
Majd jön három hosszabb, kifejtősebb kompozíció.
Amik közül a majd’ 8 perces Rumble-Tumble túl rágós falatnak bizonyult számomra.
Elég monoton ez a sötét hangulatú darab, és bár érzem, hogy jó súlyos, sőt bizonyos hangfoszlányok miatt szinte már félelmetes, mégsem tudok vele megbarátkozni.
Pedig túl vagyok már vagy 8 fülelésen.


De az is lehet, hogy idáig elérve fáradtam bele egy kicsit az éneknélküliségbe.
Nem mondom, hogy mindegyik dalból hiányolom az emberi hangot.
Viszont úgy érzem 3-4 nótába applikálhattak volna egy kis dalolászást.
Az Existence in Possesion speciel úgy zseniális, ahogy van!
Talán ebben a szerzeményben találhatók a legszebb, legemlékezetesebb szólók (hegedű, gitár), és a váltások is nagyon rendben vannak!
Egyébként csakis csodálni tudom a zenészek közötti összhangot, ami annak ellenére is érezhető, hallható, hogy nem csak az anyazenekarok stílusa eltérő, de a muzsikusok életkora sem mondható hasonlónak. A fotók alapján is szembetűnő, hogy itt bizony két generáció jeles képviselői adtak egymásnak randevút, és hozták világra első szerelemgyermeküket.
Egy minden ízében igényes kiadvánnyal rukkolt elő a Krzak Experience, nagyszerű zenészi teljesítményeknek lehetünk fültanúi az 53 perces időtartam alatt.

Legközelebb talán írhatnának 1-2 vokális nótát is, amivel még színesebbé varázsolhatnák amúgy sem fekete-fehér zenéjüket!

Eat Thrash Tour 2023 Eat Thrash Tour 2023
szeptember 22.
She Wants Revenge She Wants Revenge
szeptember 24.