Elvenking

Wyrd (2004)

Az Elvenking bemutatkozó lemezével (Heathenreel} ma is fénylő ékkő a metal szintér hatalmas egén. A lemez 2001-ben jelent meg de a dalok értékükből semmit nem vesztetek az eltelt 3 év alatt. És akkor a visszatekintés után nézzük az új lemezt a Wyrd-et.

A Wyrd egy sokkal átgondoltabb érettebb anyag lett a bemutatkozó albumnál, főleg köszönhető ez a kitűnő hangzásnak és az erős énektémáknak. Itt kell megemlíteni hogy az énekes Damnagoras elhagyta az együttest egy rosszabb periódust követően (most az olasz Leprachaun együttes frontembere) és Kleid lépett a helyére. Az Elvenkingnek úgy sikerül előbbre lépni egyet a bemutatkozó lemezhez képest hogy zenéjük semmit nem veszített hiteléből, vonzerejéből. A zene kitűnő keveréke a Skyclad-nak a modern power metal-nak és a folknak. A lemezt kemény ritmusgitárok, rengeteg hegedű kitűnő dallamok teszik emlékezetessé. Igazán kitűnő hallgatnivalót adva ezzel nekünk hallgatóknak.

Összegezve ez a lemez is megállja a helyét a mai metal piacon. A 11 track majd egy órányi élvezetes hallgatni valót tár elénk. Aki szereti a folkos zenéket az nem tévedhet ezzel az albummal sem.