VA-It's So Easy
A Millennium Tribute To Guns N' Roses

(2006)
Avatar
2006. augusztus 24.
0
Pontszám
10

Végre egy jó kis feldolgozás album! És azt is elárulom, hogy miért jó…mert majdnem olyan jó mintha az eredetit hallgatnám!!!
A lemezen 11 guns feldolgozás szerepel, és igazi allstar brigád tolja a klasszikus G N’R dalokat. Egész zenekarok és jónéhány zenész állt össze, hogy tiszteletét lerójja, egy valamikori rock n’ roll legendának. Azért múlt idő, mert ami ma folyik guns néven, annak semmi köze nincs a klasszikus albumokhoz (elég csak megnézni a hivatalos oldalt,hát egy rakás…). De ezek a dalok, amik az albumon szerepelnek mind egytől egyik klasszikusok.

Mikor felcsendült a You Could Be Mine első pár hangja már tudtam, hogy itt hiba nincs. Nem akarják átértelmezni a dalokat, csak tolják ezeket a megunhatatlan r’n’r alapműveket. Olyan arcok szerepelnek az albumon mint Gilby Clarke meg Traci Guns, ugye őket nem kell senkinek sem bemutatni. The Slashtones, Radio Vipers, Drama Queen Die, Jim Bell, Jizzy Pearl, és még sokan mások. Szóval olyan figurák akinek a vérében van a rn’r, és nem mellesleg közülük jónéhányan ott bábáskodtak a Guns születésénél, vagy tevékenyen részt vettek abban, hogy az egész világ megismerhesse a GN’R-t.
És most egy kicsit a zenéről is.:)

A Patience női énekes változata egyszerűen zseniális, de a többi énekes is kitesz magáért. Nem akarják egy az egyben levenni Axl-t, de majdnem sikerült nekik.:)
De a legjobb, hogy tényleg nagyon jó dalokat válogattak össze, ami annyit jelent nekem, hogy túlsúlyban van az első album. Az volt a legjobb és kész, akárki akármit mond! De a többiről is a legjavát szedték össze.

A You Could Be Mine-os indítás után rögtön jön egy Its So Easy és a Rocketqueen, szal nem vacakolnak a srácok, rögtön felpörgetik a hangulatot. Ezután felcsendül egy olyan gitárdallam, amit szinte minden kezdő gitáros megpróál leszedni, több-kevesebb sikerrel.:) Ez pedig nem más, mint a Sweet Child O’Mine. Majd jön a Patience, de nem nagyon hagyják leülni a bulit ezek az elvetemült rock ’n’ rollerek, mert belecsapnak a Night Train-be, ami nélkül én el sem tudnék képzelni GN’R tribute albumot! A Mr.Brownstone és a Think About You párosa kegyetlenül hasít, de ez csak egyfajta felvezetése a Civil War-nak, ami már egy komolyabb darab. Ezután talán már csak az egyik legnagyobb Guns klasszikus következhet, ez pedig nem más mint a Paradise City!!! Hát, ha van olyan ember aki ezt még nem hallotta, akkor annak van még mit bepótolnia, persze az eredeti verzióval!, de azért ez sem rossz.:)

Zárásképp a Pretty Tied Up-ot hallgathatjuk meg.
És már vége is az albumnak. De nincs ezzel semmi baj, kezdhetjük végighallgatni előlről, de még jobb ha előbányásszuk a régi Guns albumokat, és bulizunk egy hatalmasat.Léggitár, fejkendő, Apetite for Destruction!!!

Persze Guns klasszikusokból lehetne akár egy tripla triubute albumot is összehozni (nekem hiányzik mondjuk a Live and Let Die, vagy a Coma!!!), de nem kell kétségbe esni, ez így is 10pontos album(nekem, mert kiskoromban nagy Gunner voltam!:).

Idén valaki úgy akarta (talán Northwar?:), hogy el legyek látva dögös r’n’r lemezekkel, mert ugye kijött az új Motörhead, most ez a GN’R tribute…mi jöhet még?!

Kiadó: Mascot Records

Honlap:
http://www.mascotrecords.com

The Fission Tour The Fission Tour
február 24.
Dirty Honey Dirty Honey
február 29.