Mélypont
Pusztulásra Ítelve DEMO

(2006)
NorthWar
2006. október 21.
0
Pontszám
6

A zenekar 2001 júliusában alakult, a zenei stílus kezdetben a metal/HC területén mozgott. Majd idővel tagcserék követték egymást és így a zene stílusa is kicsit megváltozott, eltolódott az extrémebb keményebb irányba. Volt egy kis időszak, amikor majdhogynem feloszlottnak tekinthettük a bandát, de rövid idő elteltével folytatták a zenélést. Jelen pillanatban biztosnak tűnik a felállás, így csak egyetlen céljuk a támadás.

A Pusztulásra ítélve demót idén januárban készítették, ami négy számot tartalmaz és ez az első olyan felvétel, amelyik terjesztésre és promóciós célokra is szolgál. Elég sok stílus keveredik a zenéjükben, néhol szinte majdhogynem rappelnek, de inkább nevezzük HC-s éneknek, van azonban olyan is, mikor durva, hörgő hangokon kiabálnak.

A demó minősége szerintem bőven eléri az átlagos szintet, nincs probléma a hangzással, amit a Sound Box Stúdióban rögzítettek. A gitártémákon igazán van még mit csiszolni, hiszen egészen egyszerűen és vékonyan szólalnak meg. Némi samplert is megfigyelhetünk, ami talán nem is olyan rossz kezdés a szám hangulatához. Nekem az utolsó szám a „A másik part” jött be leginkább. Itt már mintha komolyabb gitárjátékot kapnánk. Nekem úgy tűnik, ez a szám tükrözi leginkább a zene stílusát. Minimális death metal HC elemekkel keverednek, néhol billentyű is felbukkan. Nem fullad unalomba, de szerintem ilyen zenéhez vastag izmos gitárok és nagyon profi hangzás kell.

Mindenesetre érzek bennük lelkesedést jócskán. Többszöri hallgatás után azért nem úgy van vele az ember, hogy végre ki kellene már dobni a szemétbe az egészet. Nevezzük úgy, hogy magyarországi mércével megüti az első demós bandák minőségét és még meg van bennük a fejlődés, talán a siker reménye is.

Honlap:
http://www.melypont.atw.hu/

The Dwarves The Dwarves
július 24.
Baroness Baroness
július 29.
FEZEN Fesztivál 2024 FEZEN Fesztivál 2024
július 30.