V/A
Hands Of Doom MMXV ˝Extrema unctio˝ (2015)

Armand barátunk idén is összerakta a hazai stoner, doom, sludge zenekarok friss és kevésbé friss felvételeit összegző válogatását.
A “lemezt” a Nevergreen egyik oszlopának, Matláry Miklós Kreaton Projekt-jétől kölcsönzött intro és outro foglalja keretbe.

A Hands Of Doom MMXV ˝Extrema unctio˝ címet viselő, válogatásra felkerült néhány olyan tétel, amiről korábban már megemlékeztem (a Lumberjack Commando klipes The Red Code-ja a The Heritage EP-ről továbbra is nagy kedvenc, a Hot Beaver idei bemutatkozó anyagáról a High Society meg talán a leglazább tétel itt), ezek még mindig király dalok, emelik az összeállítás fényét.

Kiemelném még a Slide Away új dalát, ami számomra igencsak váróssá teszi a remélhetőleg hamarosan elkészülő új kiadványukat.
Itt mutatkozik be Pityesz (FreshFabrik, ex-Neck Sprain) Mandibular utáni új csapatával. Az Active Destruction Simple Dog-ja jó brutális, s szélvész gyorsasággal száguld át rajtunk. Még némi göteborgi feelinget is érzek benne…
A Blanár Levivel (lásd még Let The Cigar Die) megerősödött Barbears idei lemezéről a God Damn Lord a Down-nak is jól állna.

Jól van szerkesztve az Extrema unctio, mert a Nadir csak erre a válogatásra készített új nótája, némileg lassít a tempón.

 

Nem mondom, hogy valamennyi tétel egyformán bejön, de egy válogatásnál ez talán nem is követelmény, de az biztos, hogy a már említetteken kívül a Blackhoney-t, az idei Talentométer metal elődöntőjén továbbjutó SWAMP-et, a lehangolt, grunge-os Witch Bone Garden-t szem előtt fogom tartani. A Dungaree-t meg már eddig is figyelemmel kísértem.

Kicsit kilógónak érzem, – vagy csak nekem nem jön be annyira ez a kicsit alteres, kicsit punk-os – Karaul dal. De az biztos, hogy valami van benne, mert csak elő-előveszem. Talán több dalukat is meg kellene hallgatni…

<a href=”http://hodpresents.bandcamp.com/album/stoner-sludge-doom-music-compilation-from-hungary-mmxv-extrema-unctio”>stoner/sludge/doom music Compilation from Hungary MMXV "Extrema unctio" by HOD presents</a>

Ha érdekel a hazai sludge/doom vonal, meg a stoner is ez a kollekció kiváló az ismerkedéshez.
Köszi Armand!