Deicide

The Stench Of Redemption (2006)

Szerintem a Deicide-ot semmilyen death metal hallgatónak nem kell bemutatnom. Számos kiváló album köthető a nevükhöz, és a stílus egyik alapbandája. Az utolsó két-három lemezük szerintem elég gyengére sikerült. Úgy érzem, kifogytak az ötletekből még az ezelőtti Scars Of The Crucifix sem forgott nálam sokat. Majd ezt követően egy koncert DVD-vel jelentkeztek, amit még nem volt szerencsém látni. Közben Benton megvált az ötletekből kifogyó és állítólag hozzáállási problémákkal küzdő két Hoffman testvértől.

Ez után csatlakozott az ex Cannibal Corpse-os Jack Owen és a Death-tel koncertező, mellesleg az Iced Earth-ben is megforduló Ralph Santolla. Azt, hogy milyen két képzett zenészről van szó, nem kell ecsetelnem senkinek. E felállás gyümölcse a végre nagyszerű borítóval megspékelt Stench Of Redemption. Már az első számként szereplő címadó is előrevetíti, hogy kicsit változott a Deicide. Benton hangja persze maradt a régi, hisz ez a Deicide egyik védjegye, a zene viszont mintha dallamosabb lenne. Nem tudom, hogy a két gitárosnak köszönhető – e, de amilyen szólókat csempésztek a dalokba, az zseniális. Nem konkrét virgázásokról van szó, hanem ízes játékról, ami szerves része a daloknak, erre jó példa a “Desecration”. A grind tempók természetesen nem maradnak el, de nem is tekernek végig.

A címadó nótán kívül kiemelném még a “Crucified For The Innocence”-t elsöprő lendületével, és hihetetlen gitárjátékával. A refrén szinte már slágeresnek tűnik, a “Homage For Satan”. Slayer – szerűen kezdődik, végül igazi Deicide- ként folytatódó hatalmas szólókkal felvértezett dalokat tartalmaz az album. Amit az utolsó “The Lord’s Sedition”-be művelnek, azt meg nem is hiszem el! Akusztikus pengetésekkel majd gitárharmóniákkal folytatódó, a végére begyorsuló szerzemény. Nem hittem volna, hogy ilyenre is képes ez a banda. Természetesen a hangzásba nem lehet belekötni. Ez az év egyik legnagyobb dobása nálam, és akinek nem csak az eszeveszett tekerésről szól a death metal annak mindenképp ajánlom! Még sok ilyen lemezt a Deicide-tól!

Kiadó:
Earache Records

Honlap:
http://www.deicide.com/

április 17.,
április 24.,
április 27.,
április 30.,
május 04.,