Amorite
Final Entropy 'EP

(szerzői kiadás • 2016)
Armand
2016. október 16.
0
Pontszám
8
Az old-school death metalos Amorite 2015-ös Invisible Fire lemezével egy olyan meglehetősen karakteres, erős albumot tett le az asztalra, ami méltán kapott jó fogadtatást mind a hazai, mind a külföldi földalatti zene világától. A kezdetekben csak két tagú projektként, Szabó Péter – dobok, ének és Keszi Csaba – gitárok, által működő banda időközben négy főre duzzadt. Katona Rajmund (1KillEmbrace, Agregator) basszusgitáron, Sass Márton (ex-Amadea, Endless River) pedig énekesi poszton stabilizálta a csapat felállását. 
 
 
Az új tagok energiájától és profi zenészi tudásától megerősödött zenekar a nyár folyamán adta ki új négy dalos, Final Entropy címre hallgató kislemezét, ami egy „a sci-fi világába kalandozó, pusztító zenei utazás.”

 

Az EP-t nyitó Last Journey To Outer Space már a kezdetektől agresszív tempót diktál. Feszes, extrém gyors sikálásai csak a pár pillanatig tartó kozmikus szinti hangon rezonáló pszichedéliák törik meg, ami után egy klasszikus ˝mélyről bömbölő˝ death metalos hörgésekkel tarkított hipersztrádán száguld tovább, hogy egy kisebb pihenőt engedélyezzen a Silence Of Origin nyúlfarknyi akusztikus-progresszív kikötőjében. Az ezt követő Fading Into Dark Matter szintén erős gyökerekkel kapaszkodik a korai ’90-es évek enyhén thrash/death fűrészgép groove kompozícióihoz, amiket gyilkosan kaszaboló black metalos betétekkel és károgó sikoltásokkal zúznak szét, hogy végezetül ismételten egy újabb prog-akusztikus témába vesszenek bele.  A záró Final Doom-tól azt várnák, hogy némileg visszafog a tempóból, amit párszor meg is tesz ugyan, de itt is a jó öreg kaszaboló halál tempók dominálnak.

Az Amorite old-school death metal sci-fijére azt kell, hogy mondjam, erősen érezhető rajta a fejlődés, ami a debüt Invisible Fire albumuk óta a csapat zeneiségén végbe ment. Ez gondolom nagyrészt köszönhető az új tagok, a friss vér érkezésének és az EP ötletesebben összerakott – ha nem is annyira sokrétű – kompozícióinak, amiket csak még jobban kihangsúlyoz a Papp Norbert győri grafikusművész által készített sötét hangulatú borító.

Combichrist, Megaherz Combichrist, Megaherz
szeptember 25.
Vinnie Moore Vinnie Moore
szeptember 26.
Liturgy, Áron Porteleki Liturgy, Áron Porteleki
szeptember 26.
IHE Slam Party IHE Slam Party
szeptember 27.