Impaled Nazarene

Pro Patria Finlandia (2006)

A veterán finn banda, az Impaled Nazarene ezzel a lemezzel tért vissza egy év hallgatás után. A mostani lemez, ami már kilencedik a sorban, a hazafias csengésű Pro Patria Finlandia nevet viseli. A már több, mint tizenöt éve létező black/thrash horda úgy néz ki, hogy árnyalatnyit sem változik az évek során és ugyanaz a dinamikus, gyors zenekar marad, míg világ a világ. Mika Luttinen énekes megszólalása még mindig gonosz és mániákus.

Ha már az énekest méltattam, különösen jól teljesít az alábbi számokban: ,,Goat Sodomy”, ,,One Dead Nation Under Dead God”, vagy akár említhetem a ,,Weapons to Tame a Land”-et is. Élvezet hallgatni a két technikás gitáros Jarno Anttila és Tuomo Louhio harmóniáit, vagy a tremolós riffjeiket. Az irgalmatlan thrash hangulatról pedig a bőgős Mikael Arnkil és Reima Kellokoski dobos gondoskodik. A lemez egyébként inkább thrash-be hajló, a korábban megszokott gyors black metal a háttérbe szorul. De a non-stop csépelés egy idő után elég egyhangúvá válik, még ha el is csendülnek olyan kivételes szerzemények, mint a ,,One Dead Nation under Dead God” vagy a ,,Contempt”-t. A Pro Patria Finlandia-n alapvetőleg technikás riffeket hallhatunk, de minden szám sablonos és azonos tempón robog. Az egyedüli kivétel ezalól a ,,This Castrated World”, ami egy komplexebb, mérsékeltebb szerzemény. Úgy hiszem, pár hasonló szám megtörné a monotonitást.

Biztos vagyok benne, hogy az egysíkú black/thrash zenét kedvelőknek bejön majd az új lemez, de az a réteg, akinél szempont a változatosság, az ne álljon sorba érte!

Kiadó: www.osmoseproductions.com

Honlap: www.impnaz.com

szeptember 26.,
október 02.,
október 03.,
október 16.,