Nox
Ixaxaar

(2007)
Lecso
2007. március 1.
0
Pontszám
8

A számomra eddig ismeretlen Holland Death Metal csapat 2007-es albuma az Ixaxaar.

A stílus ízig-vérig Death Metal, a lemezen nincsenek üresjáratok, és abszolút sallangmentes. A zene viszonylag egyszerűnek mondható, viszont elő-elő bukkannak a technikás szólok, amik remekül felépített zenei egységet teremtenek. A hangzás kiváló, és a rövid, technikás szólok mellett a profi dob az ami említésre méltó. Pontos, összehangolt, és rendkívül gyors.

Az albumon több kiemelkedő momentum található, ami megfogja a hallgatót. Az Insane Hatred for the Supposed Creator című számot emelném ki, mint zeneileg, mint a változatos éneket. Fontosnak tartom a Death Metalban a váltzatos éneket, mivel az egysíkú hörgés unalmassá válik egy albumon keresztül. Jól kihasznált hangszínváltások, dinamikai váltások találhatók az énekben.
Ezen szempotok alapján az album legkiemelkedőbb alkotása számomra az Intoxicated wiht Death. Kifejezetten lassan kezdődik, majd visszacsap az eddigi Death őrlésbe.

Az Ixaxaar tipikusan olyan album lett, amit minél többször hallgatja az ember, annál jobban tetszik neki. Nekem a kialakult összkép tetszik a Nox-ról… A dobos teljesítménye dícséretes!
Kíváncsi lennék élőben mit adnának vissza, de addig is forog a lejátszóban a Nox: Ixaxaar

The Dwarves The Dwarves
július 24.
Baroness Baroness
július 29.
FEZEN Fesztivál 2024 FEZEN Fesztivál 2024
július 30.