Norway
Rising Up From The Ashes

(2006)
Avatar
2007. március 11.
0
Pontszám
8

A nem túl eredeti nevű csapattal most találkoztam először. A Norvégia elnevezés alapján akár egy skandináv zenekarra is asszociálhatnánk. Pedig nem a hideg északról származnak, hanem New Jersey-ből. Zenéjük sem az a fagyos brutális skandináv metál.Akkor vajon mi?

Na jó, elárulom. Könnyed hard rockban, avagy AOR stílusban utaznak, klasszikus felállásban ( 2 gitáros, énekes, dobos). Nem kezdő zenészekről van szó, hiszen már 86- óta léteznek. Igaz, mára már csak Jim Santos gitáros maradt meg hírmondónak az alapító tagok közül. De a jelenlegi felállás stabilnak mondható, hiszen már 2000-óta együtt vannak.

Az albumon kilenc nagyszerű AOR nóta hallható, afféle Bon Jovi, Scorpions stílusban. Számot azért is nehéz külön kiemelni, mert nagyon egységes az anyag. Szinte minden szám egy-egy potenciális sláger, könnyen megjegyezhető refrénnel. Egy – két hallgatás elég ahhoz, hogy együtt tudjuk dúdolni, énekelni Dave Baldwinnel az Only One I Need-et, a Save Me-t és társait. Szerintem, ha Bon Jovinak sikerült ezzel a zenével befutni a médiában, akkor a Norway előtt is adva van a lehetőség. A jó dalok és egy remek énekes mindenképp megvannak hozzá.

Aki nem túl bonyolult, de fogós dallamokkal felvértezett könnyed rock muzsikára vágyik, annak kellemes perceket szerezhet a Rising Up From The Ashes.

Downset Downset
június 10.