Neo
Broadcast

(2007)
2007. május 25.
0
Pontszám
-

A Broadcast koncert a gyönyörű katowice-i Wyspianski Színházban került rögzítésre, és az IQ, Pendragon, Pallas, Arena, Nolan/Wakeman zenekarok legnagyobb slágereit adják elő profi minőségben, a 13 dal játékideje több, mint egy óra.

Amikor az első számot hallgattam, még nagy reményeket fűztem a zenekarhoz , végre itt egy egész kellemes progressive rockot játszó banda egész hangulatos számokkal, megfelelő technikai tudással, kissé titokzatos dallamokkal. Majd Alan Reed került a színpadra, aki megpróbált magasztosan énekelni, lekérni a csillagokat az égről, szerintem kevés sikerrel. Jó ideig ez az erőlködés hallatszott. Aztán ahogy haladtam tovább az albumon, semmi extra, semmi feltűnő nem várt, és ezt csak a tagok zenei tudása és pontossága segített feledtetni. Úgy éreztem mintha csak úgy „szólna a zene a rádióban” a háttérben teljesen átlagos, nem túlzottan változatos számokkal, néha egy-egy jó dallammal. A színességet az énekesek váltogatása adta hisz négyen is énekelnek. Amit vártam, azt Nick Barrett hozta meg. Beállása után kicsit megváltozott a zenekar. Vidámabbak, gyorsabbak lettek a számok, kár hogy ez a megújulás csak a koncert második felében következett be. Élőben biztos nagyobb élményt adott.

A DVD-n egy szép hosszú interjút is találunk még John Jowitt-tel és Clive Nolan-nel, valamint a 2006-os ROSfest fellépés behangolását is megtekinthetjük, illetve a limitált példányszámú DVD mellé jár még egy audio CD is a koncert anyagával.
A kivitelezés minőségére semmi panaszunk nem lehet, további extrák között fotó galériát, a zenekari tagok adatlapját és még csomó minden mást is találhatunk.

A DVD-t a zenekar rajongóinak bátran, a stílus kedvelőinek simán, másoknak pedig csak fenntartásokkal ajánlanám, szerintem vannak ebben a mezőnyben sokkal jobb zenekarok is.

Hell Vill #19 Hell Vill #19
június 13.
Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon
június 16.
Hatebreed, Crowbar Hatebreed, Crowbar
június 17.