Fissure
Fissure (2005)

Íme, itt egy újabb hard rock-alter (art-rock) fúzió 2005ből, a Fissure nevű zenekar előadásában. Az érzelmekben gazdag zenét játszó öttagú banda, klasszikus cselló, tiszta énekhang, észbontó basszus és gitár riffek, lüktető dobolás felvonultatásával próbál behálózni minket.
A Fissure debütje a Fall away számmal indít, A Perfect Cirle-ös, Feersum Ennjin-es stílusban, lágy melodikus vokállal, jól eltalált dobbal és refrénnel, mely a dalszöveggel együtt egy kész érzelembomba. Az Albino erős APC hatással indít, a vokál kicsit Maynardos, de ettől függetlenül a szám eredeti és baromi jól szól, főleg a duplázással a végén. A Fearing líraisága igazán őszintén szól, igazi kételyek közti hangulatot áraszt, oh és az a befejező ének…
A melankólikus és emelkedett Remind Me-t szeretem talán a legkevésbé. Az Eat, Breathe, Sleep, Seethe szintén szomorkás, a lemondó “What for???” sora miatt még sokan lesznek öngyilkosok. Szerencsére két vidámabb szám következik, a Beautyful Theory pörgős, eget karcoló verzével és a Haven, szaggatós gitár kezdéssel, ahh, kihagyhatatlan. Befejezésként pedig a közel 10 perces Tragedy zárja a lemezt, lassú, az eleje nem annyira izgalmas, a második fele viszont Linkin Park – Pts.of.Athry-ra emlékeztet, jól megsketchelt.
Mitől olyan különleges ez az album? Gyönyörű és magával ragadó, 45 perc kreativitás. A csellózás valami isteni, olyan töltettel bír, hogy azt külön is elhallgatnám, a dalszövegek is súlyosak, elvontak, de ugyanakkor fájóak. Minőségi munka.
ui.: Myspace oldalukon megtekinthető az Albino klippje.

Yokai EU / UK Tour 2022
szeptember 29.
Explosions Tour
szeptember 30.
VR Sex
szeptember 30.