Occult
Elegy For The Weak

(2003)
cucka
2005. október 3.
0
Pontszám
8

Megmondom őszintén, eddig még nem hallottam a holland Occult zenekarról. A banda eddig 4 lemezt és egy DVD-t jelentetett meg, és olyan nevekkel turnézott már, mint a Morbid Angel, Exodus, Marduk, Immortal. Az ötödik album a Karmageddon Media-nál jelenik meg, Elegy For The Weak címmel. A kiadó honlapján azt igérik, hogy Slayert megszégyenítő riffeket és Kreatort túlszárnyaló intenzitást kapunk az új albumon. Fellengzős ígéretek, na de lássuk magát a művet.
Már az első dalból kiderül, hogy miről is van szó. Ez itt kérem szépen színtiszta, old school thrash metal. A nyitó Disturbing The Dead gyors, agresszív, igen jó nyitódal. A következő számok inkább középtempósak, de köszönhetően az ügyesen elhelyezett váltásoknak, egyik sem fullad unalomba. A negyedik Feel The Blade-ben az egyik riff igencsak emlékeztet a Slayer Angel of Death-jének középtempós részére, de ezt a dalt is rendesen megírták, okos váltásokkal és jó riffekkel, tehát gond nincs. Az ötödik Expire egy rövid átvezető, ami után berobban a Warbeast. Ez egy igen jó dal, rövid, gyors, agresszív, igazi energiabomba. Az ezt követő tételekben is marad az eddig megszokott minőség, különösen tetszik, hogy milyen okosan váltogatják a brutálisan gyors tempókat és a középtempós részeket.
A zenekar tagjai valószínüleg a 80-as évek nagy thrash bandáin nőttek fel, különös tekintettel a nagy német thrash hármasra – Kreator, Destruction, Sodom. Ezen kívül természetesen a Slayer hatása is érződik egy-két helyen. Az énekes hangja hasonlít a Sodom-os Tom Angelripper orgánumára, hozza azt a gyűlölettől fröcsögő hörgés-szerű szövegmondást. A zenészek teljesítménye is korrekt, bár érdekes, hogy gitárszólók alig vannak az albumon. A hangzás elfogadható. Nem szól rosszul az anyag, de kicsit száraz, valahogy az új Destruction nyers és karcos hangzása jobban tetszett.
Számomra igen kellemes meglepetés volt az Occult aktuális albuma. Semmilyen téren nem hoz új dolgokat, de a holland srácok igen magabiztosan építkeznek a régisulis thrash témákból, és nem utolsó sorban jó dalokat írnak. Aki kedveli a 80-as évek eurothrash zenéit, annak igazán kellemes szórakozást fog nyújtani ez a korong. THRASH… OR BE THRASHED !!!

The Dwarves The Dwarves
július 24.
Baroness Baroness
július 29.
FEZEN Fesztivál 2024 FEZEN Fesztivál 2024
július 30.