Sinamore
Seven Sins A Second

(Napalm Records • 2007)
Dolmen
2007. december 3.
0
Pontszám
7

A gyerekkori barátok, Mikko Heikkila, Jarno Uski és Miika Hostikka a dél Finnországi Harmilában alakították a zenekart 1998-ban. Az akkor még Halflife néven futó trió 2002-ben jelentette meg első demoját My Grace címmel. Ezt követte még két probálkozás Agony és She The Devil címmel kiadott anyagok. Ezek után csatlakozott a csapathoz Tommi Muhi gitáros, már vele készült a Halflife utolsó Sleeping Away című demója. 2004-ben már Sinamore névvel jelent meg a Follow Into The Cry című anyag, 2006-ban szerződtette a zenekart a Napalm Records. A csapat még ebben az évben megjelentette A New Day című bemutatkozó korongját melynek a különböző újságok általi fogadtatása igencsak jónak mondható. Így értünk el a zenekar idén megjelentetett második Seven Sins A Second című lemezéhez.

A csapat stílusa a melankolikus gótikus metal zenéhez áll talán a legközelebb. A dalok hallgatása közben olyan zenekarok nevei ugrottak be mint a Sentenced, Katatonia vagy Him, sajnos az említett zenekarok nívóját nem sikerült elérni a Sinamore legénységének. Az érdekes módon Outro-val induló lemez első dala a Better Alone amely kislemezként is forgalomba került. Olyan igazi lemeznyitó dalocska, próbáltak mindent belesűríteni ami jellemzi a csapatott. Kiemelhető még az albumról a Everything Ends és a Far For A Deam című dalok. A hangszeres tudás teljesen természetes ha egy északi zenekarról beszélünk, itt sincs ez másképpen, hallani hogy mindenki tökéletesen kezeli saját hangszerét. Mikko Heikkila énekes hangjának is megvan az a szomorkás hangulata ami egy jó gótikus lemezhez kell. A baj csak az, hogy ezek a dalok még nem az igaziak, nincs velük semmi baj csak az eredetiség hiányzik a 10 felvételből.

Nem rossz a Sinamore lemeze, kellően depresszív hangulat telepedik a szobára a dalok hallgatása közben. Ha sikerül a következő korongba több egyediséget belevinniük még akár lehet is belőlük valami. Ez a lemez elég ahhoz, hogy életben maradjon a csapat de kevés ahhoz, hogy kiemelje a rengeteg zenekar közül. Kíváncsian várom hát a folytatást. Ajánlom a fent említett csapatok kedvelőinek és persze a stílus kedvelőinek is.

March of Beasts March of Beasts
március 01.