Evereve
Tried & Failed

(2005)
Dolmen
2005. október 11.
0
Pontszám
9

A német zenekar 1993-ban alakult Hamburgban, bemutatkozásuk 1994-ben egy split cd-n történt meg. Majd 1996-ban Seasons címmel kiadták bemutatkozó lemezüket. A csapat komor, melankolikus érzelmekkel teli dalokkal próbálta meghódítani a közönséget. Azóta eltelt 9 év, a zenekar átesett pár tagcserén és készített öt nagylemezt, melyek közül most a 2005. június 27-én megjelent Tried & Failed című legutóbbi művükről írnék pár mondatot.A lemezen 13 dal hallható közel 48 perc hosszban és Massacre Record kiadó jelentette meg.

A fiúk az évek során kezdtek mind erősebben beborulni, egyre cyber-ízűbb, elektronikusabb cuccokkal álltak elő. A dallamos témák megmaradtak, de a hangszerelés folyamatosan változott. Hallhatóan próbálnak nyitni a nagyközönség felé. A sok elektromos biz-baz mellett azért szerencsére jelen vannak a kellemes gitárdallamok és az eltelt idő alatt a zenekart végig kísérő hangulat is. A csapat modern köntösbe helyezte érzelmekkel telt zenéjét, de tette ezt úgy, hogy közben nem feledkezett meg rólunk, metalt kedvelő rajongókról sem. Természetesen ez az album is hozza a csapattól megszokott minőséget, színvonalat. Az érzelmekkel teli Anima Sola például igazi gyöngyszem a lemezen, de van itt kicsit keményebb hangvételű szerzemény a On Thin Ice formájában. A Forsaken is érdekes dalocska, kicsit szimfonikus hangvételűre sikeredett.

Az Evereve azon kevés zenekarok közé sorolandó, akik nem állnak be kópiabandának és próbálják járni saját útjukat. A Tried & Failed érdekessége, hogy minél többet hallgatom, annál jobban tetszik a korong. Ajánlom a lemezt a borúsabb, de kellemes dallamokkal átitatott modern zene kedvelőinek. Nem fognak csalódni!

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.