Highland Glory

Forever Endeavour (2005)

A 2001-ben alakult norvég csapat 2003-ban készítette el bemutatkozó korongját From the Cradle to the Brave címmel, majd idén megérkezett második korongjuk, mely a Forever Endeavour címet kapta és a Massacre Records jelentette meg. A felvételek 2004 november/decemberében készültek a Panser stúdióban, a keverést Hugo Alvarstein és Klaus Heilman készítette.

A norvég srácokhoz talán a német power/heavy metal áll a legközelebb. A lemezen a power metal szinte minden jellegzetessége hallható. Tökös gitár riffek, zúzos dobok, jó szólók, kellemes gitárdallamok, változatos tempók, és az elmaradhatatlan nagy hangterjedelmű énekes a már jól megszokott fogós énektémákkal, dallamokkal. Úgy gondolom a srácoknak sikerült jobb dalokat írni erre az anyagra, mint a bemutatkozó lemezre. A zene természetesen emlékeztet néha a nagy power/heavy csapatokra, Helloween, Hammerfall és az Edguy is be-be ugrott. De a lemez hallgatása közben a második tracknél az Iron Maiden neve is előkerült. Természetesen itt nem nyúlásokra kell gondolni, csak hasonlóságokra.

Két napja írtam a német power/heavy metal scene egyik nagy csapatáról. És most újra ez a stílus csak ugye a zenekar norvég. Ami természetesen semmit nem kell hogy jelentsen. Nos a véleményem az, hogy számomra ez a lemez semmivel nem rosszabb mint a Gamma Ray lemeze volt. De, ahogy azért a lemezért sem rajongok ugyanúgy ezért a lemezért sem fogok rajongani. A végszó is lehetne ugyanaz mint Gamma Ray-nél volt, a power/heavy metal fanok nyugodtan nyúlhatnak a korong után, nekik nem fog csalódást okozni.