Lullacry

Vol.4 (2005)

A finn csapat 1998-ban alakult Helsinkiben, majd 1999-ben kiadta első nagylemezét Sweet Desire címmel. Az azóta eltelt 6 év alatt a csapat kiadott 2 nagylemezt, és átesett egy-két tagcserén. Idén szeptemberben látta meg a napvilágot új művük, melyet egyszerűen csak a Vol 4-re kereszteltek.

Ismét egy női énekest foglalkoztató csapat kerül az ismertetők közé. A zene mégis teljesen más, mint a Xandria esetében volt. Igazán tökös, lendületes lemezzel állunk szemben. A Perfect Tonight című tétellel indul a korong, ami egy igazi lemezindító nóta kőkemény modern gitárriffel. A korong második trackje a Love, Lust, Desire-ben wah pedállal megtámogatott gitárdallam, koncerten tömegek által énekelhető refrénnel, igazi rádióbarát dalocska. Harmadjára a Fire Within szólal meg, igazi lendületes dalocska. A Stranger In You egy kicsit érzelgős szövegrésze után ismét kapunk egy egyszerű, jól énekelhető refrén részt, slágergyanús szerzemény. Heart Shaped Scars a lemez lírai dala, ami csak az elején lassú szerzemény, a dal közepétől egy középtempós nóta lesz belőle. A Soul In Half szépen visszabillenti a lemezt eredeti állapotába. A Killing Time egy kicsit keményebb, rockosabb dal, ami kicsit elüt az eddig hallottaktól. Az I Want You is biztos nagy kedvenc lesz koncerteken, letisztult szövegrész, hatalmas énekelhető refrénnel. A King Of Pain egy kicsit érzelgősebb, enyhén melankolikus szövegrésze után a végére egy kiterebélyesedő tracké változik, bár a dal végéről én lehagytam volna az óóóóó-zást. A korongot a Zero zárja egy enyhén kemény gitárriffel, igazi tökös szerzemény. Az anyag hangzása nagyszerű, igazán vastagon, de érthetően tisztán szól a lemez. A hangszeresek nem villognak, de amit játszanak az nagyon jó. Tanja Lainio is nagyszerűen illeszkedik bele a csapat összképébe, nem énekel nagyon nagy dolgokat, de ez a fajta zene nem is kívánja meg, hogy szét énekeljék. Mindamellett férfi szemmel egy igencsak szemrevaló teremtéssel álluk szemben. (akit cucka is és jómagam is szívesen megismernék élőben testközelről) 😀

Sikerült megírniuk a dalokat nagyon jó tempóban, nagyszerű refrénekkel, kellemes dallamokkal. Nem kiemelkedő lemez, de mégis nagyon kedvelnivaló. Biztos, hogy nem lesz ott az év végi top 10-ben, de bármikor szívesen előveszem és hallgatom majd meg a korongot. Akik szeretik a lendületes, de nem szélvészgyors, dallamos egyszerű metal zenét, azoknak bátran ajánlom.