Seven Scars
In God We Rust

(BPM • 2008)
Brandan
2008. július 26.
0
Pontszám
9

Az ír Seven Scars zenekar 2006 nyarán alakult meg és a februárban megjelenő Ep-jükkel próbálnak beférkőzni a metáliparba, mint sokan mások. A csapat szinte semmilyen múlttal nem rendelkezik, talán annyi érdekesség, hogy az énekesük Paul Flynn a szintén ír Sirocco folk-heavy metal bandából kiválva érkezett az új bandába.

Amikor először belehallgattam egyből a nagykanizsai Self-Destruction-ből Ramon hangja jutott az eszembe, nagyon hasonlít Paul-éra, dallamosnak nevezhető énekre besegít Kevin a háttér énekes is ordibálásaival, a változatosságot hiányolom, néha már kicsit unalmas. Az Ep hangzását nagyon szépen kikeverték. A gitár letisztult sok thrash/hc-s riffeket tartalmaz, a dob őszhangban van a basszussal. Gyors riffeket és lassú leállós részek mellett találhatunk régi Pro-Pain-es megoldásokat is. A következő bandák befolyását egyértelműen kilehet venni a zenéjükből a régi ízeket, mint például a Pantera, Slayer, Sepultura, Machine Head, Metallica, megfertőzte az újhullámú trendi bandák Throwdown, Hatebreed, Bloodsimple, Chimera világával, tehát a régi nagyok és az új modern metál keverékének nevezhetjük, mégsem sorolható a tucatnyi metalcore-os csapatok közé, stílusilag thrashcore-ban határoznám meg őket. A borító tetszetős, divatos, de valami mást kellett volna tervezni helyette, mert nem illik a stílushoz. A szövegvilágra rátéve az amerikai állom világ lefikázása és a nihilisztikus metalcore egyvelege. Srácok az idei hazai koncertek után 2009-re tervezik a debütáló album kiadását, majd egy amerikai és egy európai turnén való részvételt.


 

Lényegében egy jó bemutatkozás lehet az 5 számos Ep, de valami egyedülállóbb dologgal kéne próbálkozniuk a srácoknak, nem rossz amit csinálnak csak túl sok ilyen banda akad mostanság és hiányolom az egyéniséget, ennek ellenére remélem a nagylemezen már több új ízt fogunk hallani és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!