Averse Sefira
Advent Parallax

Brandan
2008. augusztus 12.
0
Pontszám
9

Averse Sefira, hogy kik ők? A válasz egy amerikai black metal horda, amely még a 90-es évek közepén alakult, pontosabban 96-ban, bár a műfaj kedvelői számára ismerős lehet a nevűk. Korai megalakulásukat félre dobhatjuk, mivel 97-ben csak egy demo-t adtak ki és csak később 99-ban jelent meg az első nagy lemez Homecoming’s March címmel, innentől kezdve elsöprő lendülettel betörtek az amerikai sötét piacra és olyan bandákkal turnéztak, mint például a Gorgoroth és a Darkthrone. Érdekesség, hogy 2003-ban hozzánkba is ellátogattak a srácok.

A 8 számból álló Advent Parallax brutális, gyors tempójú, kegyetlenül kiélezett játékot ad, ezentúl technikai kiválóság jellemzi. Néha találunk benne leállást, ahol lecsillapodnak a kedélyek, de lényegében nem ez jellemzi. Az ének tipikusan károgós, de nem unalmas, kevés nyugalmas részt találunk benne. Hogy milyen bandákhoz hasonlítanám leginkább?  Marduk-os és  Gorgoroth-os íz világot érzékelem miközben hallgatom, amúgy elég tömények és hosszúak a számok, nekem néha már kicsit unalmas. Az intro-t mellőzték, minek is ide! Mindenképp mérvadó skandináv irányvonal megtalálható, amely a szövegvilágra is átterjedt. A borító nem tartalmaz semmi extrát, ide illik és kész.

Semmi problémám nem volt a lemezzel, jól szól minden a helyén van és azért kap 9 pontot, mert a mindig hiányolt újítás itt is elmaradt. Jelenleg az európai piac meghódításával foglalkoznak a srácok, sokfelé járnak koncertezni, azt nem tudom hozzánk is eljutnak-e, de szívesen megnézném ezt a kegyetlen erőt élőben is!

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.