Tűzmadár
Volt egy álmom...

(Szerzői kiadás • 2008)
Skinners_Cage
2009. január 6.
0
Pontszám
8

2008. decemberében Volt egy álmom… címmel jelent meg a Tűzmadár legújabb kislemeze, amely négy számot tartalmaz.
A Fények után talán kicsit lassabbnak, lágyabbnak érezhetjük a dalokat, de a jól ismert „Tűzmadár stílus” nem marad el. Olyan igazi pörgős szám most nem került a demóra, de azért megijedni sem kell. A kislemez első száma a leggyorsabb és egyben legprogosabb is, ami az Álomgyár címet viseli.

Majd az Árnyék című szám csendül fel, amelyből engem legjobban a szövege fogott meg – a refrén nagyon bejövős. Egyből libabőrös lettem tőle.
Schrott Péter nem hazudtolta meg írói tehetségét, ismételten remek szövegeknek lehetünk fültanúi. Maga a demó szövegvilága nagyon összepasszol, jó ötletnek tartom, hogy az egész úgymond egy kulcsszót ölel körbe, és az nem más, mit az álom.

Egyetlen dal lóg ki kicsit a sorból, a Ceasar, amelyben egy duettet hallhatunk, ahol Peti Haraszti Mátyással énekel, az Everwood zenekarból. Bár a szám kicsit musicalesre sikerült, de a Tűzmadár vonalat követi – olyan tűzmadarasan musicales. Azért nem kell megijedni, biztosíthatok mindenkit, hogy a két srác hangja nagyon odavágósan szól együtt.

Természetesen itt is találhatunk egy szép, lassú számot, Volt egy álmom… címen. Ez a személyes kedvenc. A szövegvilág itt is nagyon megragadott.

Nagyon jó kis muzsikát hoztak össze a fiúk, zeneileg és szövegileg szinte tökéletes, de a stúdiózásra lehetett volna többet fordítani, mind időben, mind pénzben. Ha jól sejtem ugyanazzal a módszerrel és tematikával rögzítették, mint a Fények albumot, az mégis sokkal jobban megdörrent.
Bár a boltokban nem kapható, az együttes honlapjáról ingyenesen le lehet tölteni, és higgyétek el, megéri. A hangzástól eltekintve ismét remek zenét alkottak a srácok.