Paganfire / Abigail / Black Sister
Thrash Metal Superstars (2010)
Két kiadó összefogásával látott napvilágot e három különböző országban székelő thrash horda dalait tömörítő megosztott lemez, a Thrash Metal Superstars. Nevezetesen a Neverheard Distro és a Problem Records közreműködése kellett ahhoz, hogy megszülethessen ez a kilenc élő felvételt 27 percben tartalmazó split.


A fülöp-szigeteki Paganfire egy ottani koncerten készült kettő dallal került fel a lemezre, amelyekről elmondható, hogy náluk jóformán megállt az idő, hiszen ugyanolyan elánnal hajszolják a hangszereiket, mint a 80-as évek thrash/speed bandái. Az első daluk egy saját szerzemény lehet, bár név nélkül került fel a korongra, a másik pedig a Slayer ,,tollából” való, ősrégi Chemical Warfare nóta. A Paganfire muzikális kisugárzása nekem a magyar thrash/black hőskor bandáiéra (Fantom, Angelreaper) hasonlít, csak ugyebár azóta eltelt közel harminc év. Érdekes kérdés, hogy 2011-ben mennyire van szükség az akkori hangzással lemezt kiadni – azon túl, hogy bootlegről van szó.


A japán Abigail már régi motorosnak számít a thrash metal körökben, ki ne ismerné Yasuyuki Suzuki munkásságát? A számtalan kiadványt a világra zúdító távol-keleti formáció két saját dallal szerepel a spliten, amelyeket még 2009-ben egy tokiói buli alkalmával rögzítettek és elmondható, hogy ez esetben, a Paganfirerel ellentétben inkább lehet olyan érzésünk, hogy egy XXI. századi felvételt hallhatunk. A két dal jól példázza a banda ars poeticáját: halál, sátán, pokol, szellemidézés, amelyek elég színes, sok magas hanggal és váltással teletűzdelt zenei világban öltenek testet.


A harmadik versenyző a magyar/skót Black Sister, akik a 2009 júliusában megrendezett budapesti koncertjükről szántak öt dalt a CD-re. A számhosszok szerint akár grindcore babérokra is törhetne a formáció, azonban a zene nem mutat erre megfelelő jeleket. Hallottam már őket lemezen, de nekem meggyőződésem, hogy egy ízig-vérig koncertbanda a Black Sister és ezt a véleményt csak megerősíti ez a split, mivel tényleg jó hangulatú koncertet adtak. A teljes megőrülést csak nyomokban adja vissza a hangfelvétel, de ez is épp elég meggyőző lehet azok számára, akik tanakodtak, hogy megéri-e jegyet venni a thrash horda fellépésére. Nagyon nagy zenei virtuozitásra senki ne számítson, lévén ez egy igazi lendületes ösztönzene, az pedig egyéni preferencia kérdése, hogy ezzel kinek tudják elnyerni el a tetszését.
Paganfire_Abigail_Black_Sister_Thrash_Metal_Superstars_2010
Kiadó:
Stílus:
Thrash metal
Értékelés:
 
Pont
: 6.66 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Vékony
Dalok:
1.Paganfire - Untitled
2.Paganfire - Chemical Warfare (Slayer)
3.Abigail - Satanic Metal Fucking Hell
4.Abigail - Hells Necromancer
5.Black Sister - Born Thirsty
6.Black Sister - Vikings From Hell
7.Black Sister - Drinking In Hell
8.Black Sister - The Gauntlet
9.Black Sister - Mean Streak
Írta:
Infam
2011. február 17., csütörtök, 19:03
Facebook:
emp 2011. március 6., vasárnap, 09:25
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Hiány van gagyi kiadványokból a piacon...
--
"welcome my son, welcome to the machine"
Stygian Shadows 2011. március 6., vasárnap, 09:21
Stygian Shadows
Csatlakozott:
2010. március 29.
Hozzászólások: 183
Válasz goathorn üzenetére:

Nem értem mi értelme ilyen sok splitet (és persze koncertalbumot) kiadni. Főleg, hogy gyakran olyan számot/számokat tesznek rá, amely(ek) más anyagokon szerepelnek.


Főleg, hogy ez nem is CD, csak egy CD-R!
goathorn 2011. március 5., szombat, 23:14
goathorn
Csatlakozott:
2010. december 18.
Hozzászólások: 186
Nem értem mi értelme ilyen sok splitet (és persze koncertalbumot) kiadni. Főleg, hogy gyakran olyan számot/számokat tesznek rá, amely(ek) más anyagokon szerepelnek.
Koncertek
Steel Panther, Atomic Playboyz
július 17.,
Barba Negra Track
Gothoom Open Air Fest 2019
július 18.,
Gothoom Open Air
Combichrist - One Fire World Tour
július 19.,
Dürer Kert
Nazareth
július 19.,
Duna-part, József Attila sétány
Necrophobic, Sin of Kain, 1914
július 21., 19:30,
A38 Hajó
Rocklegendák Mezőkövesden 2
július 21.,
Kavicsos-tó és Szabadidő Park
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.083 seconds to render