Conan's First Date
Jailbreak (EP)

(Szerzői kiadás • 2011)
oldboy
2011. február 25.
0
Pontszám
-
Sokaknak valószínűleg ez lesz az első randijuk a bandával, de biztos akadnak olyan arcok is, akik harmadik típusú találkozást fognak megélni Conan-ékkal.
A „barbároknak” ugyanis ez a 3. EP-je, mely elődeit (2008- The Werewolf Rising, 2009 – Effigies) nagyon pozitívan fogadta a kritika. Szerintem nem is alaptalanul, hisz a srácok egy olyan zsigeri, thrash, stoner/sludge, death’n’roll koktélt kotyvasztottak és szolgálnak fel a riffelős, mocsadék zenék kedvelőinek, ami a hazai zenei paletta üde (vér)foltja!
Egyébként még idén szeretnék megjelentetni első nagylemezüket, aminek kiadását (érthető módon) olyanokra akarják bízni, akik képesek magas színvonalon ellátni a promóciós tevékenységet és a terjesztést. Ez a hazai viszonyokat ismerve nem lesz egy egyszerű feladat, mindenesetre én drukkolok nekik!
Az EP kezdő nótája a Jailbreak szerepelni fog a nagylemezen is és már ezt hallva megtapasztalhatja az ember a fent említett koktél ízeit, zamatát. Húzós, thrashes riffek, groove-ok, hörgő/acsarkodó verzék, dallamos refrén. A dalhoz egy saját gyártású klip is készült, aminek megtekintését gyengébb idegzetű olvasóknak nem ajánlom!


 
A Fury (of the dead) és a Rákóczi nem fognak szerepelni a debüt lemezen, stílusbeli különbségek miatt. Pedig ezek is jó kis odab@szós témák! Tény, hogy death metalosabbak, mint a címadó, a Rákócziban még egy kis grind is felüti a fejét. A záró Deceptive Materials ugyancsak le fog maradni a majdani bemutatkozó albumról. Ez egy „mocsármetalosabb” darab, inkább bömbölő, mint hörgő vokállal. És egy nagyon zsír szólóval!
Hogy kinek is ajánlom az EP beszerzését?
Egyrészt mindenkinek, hisz ingyenesen letölthető a zenekar honlapjáról.
Azért valószínűsítem, hogy leginkább olyanoknak fog bejönni ez a negyed órás ízelítő, akik a Machine Head, Pantera, Entombed zenéjére gyógyulnak.
Viszont nekik nagyon!
Egyelőre nem látom értelmét, hogy pontozzam ezt a kiadványt, de ha a nagylemez is hozni fogja (sőt remélhetőleg még felül is múlja) az eddigi minőséget, színvonalat, akkor részemről biztosnak vehető a kitűnő osztályzat!



Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.