Khrul
promo pakk (2009)
Khrul alkotói potenciálja messze földön ismeretes. Osztottam-szoroztam és kijött, hogy nem kevesebb, mint 18 magyar underground bandához vezetnek a szálak. A továbbiakban három bandájának három kiadványát veszem górcső alá.


A promo pakk első versenyzője a black metal Funebre 2010-es EP-je, amely egy sorozat részét képezi. A széria lényege bemutatni a hazai underground velejét olyan módon, hogy vendégzenészeket von be Khrul az általa komponált zenék interpretálására. A két dalból összeálló Hunderground Vol 2. esetében Arkhorrl (Aetherius Obscuritas) és Blizzard (Vorkuta) a beugró zenész. Az Arkhorrl nevével fémjelzett All My Sins Forgive című dal igazi középtempós és helyenként annál pergősebb vizekre is evező karakteres black metal tétel. Megfelelő helyekre kerültek a dal súlypontjai, jól eltalálták a különféle riffek, kiállások, szólók helyeit, ezáltal változatos lett az összkép. A Blizzard által felénekelt Advent of the Seven Curst Signs című dal a black metal nyersebb oldalát hivatott prezentálni, nyomasztóbb atmoszférát kreáltak számára, mint az egyes szám esetében tapasztalható. A Hunderground sorozat újabb epizódja miatt sem kell szégyenkeznie Khrulnak.


A második lemez, amiről szót kívánok ejteni, az a brutál death metal műfajban aprító Kill with Hate 2010-ben megjelent debütáló EP-je, az Evolution of the Beast. A korong tematikája a mai rideg világot tárja elénk a maga puritán és kőkemény kommunikációs csatornáján keresztül. Igazán tapasztalt, régi motoros zenészek alkotják a bandát, tehát a mázsás riffek mögött professzionalizmus szűrődik ki, ne valami kezdő bénázásra gondoljon senki a puritán szó hallatán. Érdemes mélyebben elidőzni a szövegek felett, mert egy módfelett realista szemüvegen keresztül kapunk helyzetértékelést és kritikát a XXI. századról, illetve a társadalmunkról. Visszatérve a zenére: technikás vonalon halad a brutalitás mellett a banda, az Immolation és a Berzerker fúziójaként írható le leginkább a portéka stílusa. A műfaj kedvelői nem fognak csalódni!


A végére hagytam a sötét lónak számító Disztraktor 2009-es demóját, a Trú Agrár Metal Forevört. Hogy miért sötét ez a bizonyos ló? A válasz egyszerű: komolynak túl komolytalan a banda, viccnek pedig túlontúl is profi. A zene thrash alapokon dübörög, az ének pedig bekategorizálhatatlan számomra, de nem mondható rá, hogy rossz. Meglehetősen megosztó ez a zene, aki görcsösen ragaszkodik az elveihez, annak nem lesz a kedvence, de aki nyitott a magyaros hülyeségre, baromságra, az jókat derülhet a szövegeken. Aki érti a viccet, az próbálkozzon bátran!

Khrul_promo_pakk_2009
Kiadó:
Stílus:
Black Metal / Brutál Death Metal / Agrár Metal
Értékelés:
 
Pont
: 6.66 / 10
Dalok:
1.Funebre - All My Sins Forgive
2.Funebre - Advent of the Seven Curst Signs
3.Kill with Hate - Madness In The Brain
4.Kill with Hate - Birth Of The Impiety
5.Kill with Hate - Evolution Of The Beast
6.Kill with Hate - Living In Hate
7.Kill with Hate - Killing Worldwide
8.Kill with Hate - Family
9.Kill with Hate - Anal Angel
10.Kill with Hate - Cold World
11.Disztraktor - Trú Agrár Metál Forevör!!!
12.Disztraktor - Acélparaszt
13.Disztraktor - Lusta Némber
14.Disztraktor - Ekkora Paraszt
15.Disztraktor - Tyúkinduló
16.Disztraktor - Fosroller
17.Disztraktor - Atomhányás
18.Disztraktor - Csöcsvihar
Írta:
Infam
2011. szeptember 25., vasárnap, 21:34
Facebook:
Funebre - Indictment About The World Of Man (2008)
Kritika, Infam @ 2008. november 7., péntek, 19:40
Khrul interjú
Interjú, Infam @ 2007. július 21., szombat
Koncertek
Steel Panther, Atomic Playboyz
július 17.,
Barba Negra Track
Gothoom Open Air Fest 2019
július 18.,
Gothoom Open Air
Combichrist - One Fire World Tour
július 19.,
Dürer Kert
Nazareth
július 19.,
Duna-part, József Attila sétány
Necrophobic, Sin of Kain, 1914
július 21., 19:30,
A38 Hajó
Rocklegendák Mezőkövesden 2
július 21.,
Kavicsos-tó és Szabadidő Park
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.039 seconds to render