Holodomor
Témoignages de la Gnose Terrestre (2012)
A Holodomor nevezetű alakulatot a neve alapján Lengyelországban, avagy valamely posztszovjet államban kerestem volna a képzeletbeli térképen, de mindenképpen valahol Európa keleti, vagy középső részén. Ehhez képest az Egyesült Királyságban, Plymouthban székeltek, igen, a múlt idő joggal szerepel e helyütt, hiszen egy feloszlott bandáról beszélünk. A Holodomor szó egyébként az ukrán történelemből ismeretes, így nevezik ugyanis az 1932–1933 közötti időszakot, amikor 10 millió ukrán halt éhen a Szovjetunióban. Lássuk, hogy összhangban áll-e a névválasztás a muzikalitással?


A formáció egyébként 2009-ben alakult, idén jelent meg a Témoignages de la Gnose Terrestre névvel ellátott kislemez, majd ezt követően zárult be a Holodomor szentségtelen, ébenfekete kapuja.

A kislemez bő 16 perces játékidővel gazdagítja a zenei ismereteinket. A régisulis thrash és death metal elemeket nagyjából ugyanolyan arányban prezentáló brit banda egy középtempós, ultra agresszív zenét vág könyörtelenül az arcunkba. Semmiféle manírra nem számíthatunk a zenekartól, a thrash metal alapokon nyugvó death riffek futószalagon érkeznek, amelyet Adam Widawski vokalista spékel meg a bestiális énekhangjával, amit jó néhány black metal banda is megirigyelne. A Holodomor nem a mesterkélt és körmönfont virtuozitásával, egyedi megoldásaival emelkedik ki a mai szürke szférából, hanem a minimalista zenei atmoszféra mögött fellelhető elemi energiával, ami végig, mind az öt dal esetében tetten érhető. Talán nem tévedek, de a Holodomor egy ízig-vérig koncertbanda benyomását kelti számomra, persze a lemezen ugyanúgy érezhető a formációból áradó pusztító, agresszív erő. Ez a korong megérdemelt volna egy komolyabb külcsínt, hiszen a borító sajnos rendkívül gyermekdedre sikerült és negatív értelemben véve minimalizmusban szenved.

Soha rosszabb meglepetést, mint amit a Holodomor okozott!

Holodomor_Temoignages_de_la_Gnose_Terrestre_2012
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
Thrash / Death metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Szörnyű
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.Fall Into Time
2.The Spell of Black Affliction
3.Tribulation Stigmata
4.Evoke
5.The Iconoclast
Írta:
Infam
2012. október 30., kedd, 22:11
Facebook:
Koncertek
Gothoom Open Air Fest 2019
július 20.,
Gothoom Open Air
Necrophobic, Sin of Kain, 1914
július 21., 19:30,
A38 Hajó
Rocklegendák Mezőkövesden 2
július 21.,
Kavicsos-tó és Szabadidő Park
FEZEN Fesztivál 2019
július 24.,
MÁV Pálya
Neurosis, Yob, Negative Approach, Kowloon Walled City
július 24., 18:30,
Akvárium Klub
Iggy Pop, Cruel Hearts Club, Black Bartók
július 24.,
Budapest Park
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.041 seconds to render