I Love Rich
Respect The Rich (2014)

 No hát, mivel a március 29.-i második 'forgács találkozó nem csak egy egyszerű csapatépítés és májleépítés volt, hanem bizony promo casting is, így bevágtam magam a nem létező bőrkanapéba és mindenki maximális megrökönyödésére lecsaptam erre a digipack lemezre, aminek a borítója inkább vicces mint hatásos, a számcímek pedig erős hímsovinizmust árasztanak. No mindegy, nem vagyok nagy rákenroll arc, de hadd szóljon...

 Aztán az első vészjelek - ahogy megpróbáltam elmélyülni a csapatban - meghozták szépen sorban a többit is. Először is, nem átallott a banda négy! oldal promólevelet kiküldeni, ami valahol megerősítette bennem a megalománságra való hajlamot, főleg, hogy az a négy oldal szemérmetlen öntömjénezéstől hemzsegett. Ők Chicago, sőt az egész rocktörténelem legtökösebb bandája, legyalulják a kontinenst kelettől nyugatig bla bla bla... Mondjam még? Van tovább is! Facebook - 374 követő. Na jó, ne legyünk gonoszak, valószínűleg a lucskos muffos bár-rockra egész héten éhező tömegek a traktoron lógnak, nem az interneten. Ja a honlap? Egy infantilis örök lúzer kitartó munkája, ami az Amiga és C64-es korszak bármelyik játék betöltő-képernyőjének a büszkesége lehetett volna. Ha az a volna ott nem volna ugye.

 Na de ne pofázzak már ennyit feleslegesen, ugorjunk a zenére. Minden eddigi savazás ellenére (ami kijárt a négy oldal promó levélért cserébe) nem igazán lehet földbe döngölni az önimádó Rich és díszes kompániájának lemezét. Hogy mit kapunk? Amolyan korrekt 'B' kategóriás glam rock / hard rock keveréket, totálisan korrekt hangszereléssel és megszólalással. A csapat által is lépten - nyomon harsogott Kiss párhuzam totálisan áll, meg ugye jöhet az összes többi nagy név is, mint Ted Nugent, AC / DC, James Brown, az európai vonalról pedig rokonítható (bár némi szentségtöréssel csak) a Hellacopters és a Turbonegro szellemiségével. Természetesen a stílus hívei biztos vagyok benne, hogy ezer másik meghatározó csapatot ki tudnak emelni párhuzamként, hiszen a lemez 8 tétele semmi mást nem akar, csak is a jól bevált standardok között szórakoztatni. Érzésem szerint szórakoztatni, elsősorban magát a csapatot, másodsorban a közönséget, akiket közelről sem leszólva, de hullára nem érdekli, hogy mi szól egy füstös chicagoi kocsma színpadán, miközben a sör habzik, a jégkocka lassan felolvad a dupla bourbon alján.  Rich hangja semmi extrát nem tud, totál limitált, de legalább tisztában van vele és megoldja a feladatát. A hathúrosoknak pedig minden a kisújában van amit tudni kell ehhez a zenéhez. Totál nem lehet ezen a faék egyszerű zenén mit agyalni. Még a maguk módján változatosak is tudnak lenni, ahogy variálják az összességében klisés paneleket. Szerintem ezt fogják tolni a környékbeli bárokban amíg le nem esnek a színpadról.

 És jól is van ez így. Tényleg semmi mást nem akar a csapat, mint hangosan játszani, megrágni a megrágott csontot és távolról ugatni a nagyokat. Tudjátok, hogy mi a vicc? Ordít az egészről, hogy négy örökrajongó "gyerek" harminc éve leteszi a melót, bemegy a garázsba, benyomja a kis motyóját és dönget pár sör mellett. Aztán ez így 30 év alatt nagyjából elérte a korrekt színvonalat. Sőt, talán azzal sem tévedek nagyot, hogy itthon ezt a szintet iszonyat kemény melóval, megfeszülve is csak kevesen érnék el. Semmi különösebb gond nincs a Respect The Rich-el, aki ezen a vonalon mozog, simán utána kereshet, a kocsiba nyáron mindig jól jöhet egy ilyen lemez. Különösebb cél és értelem nélkül. Rock!


I_Love_Rich_Respect_The_Rich_2014
Kiadó:
Stílus:
Glam Rock
Értékelés:
 
Pont
: 6.5 / 10
 
Külalak
: Szörnyű
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Respect the rich (intro)
2.(You're so hot)I'm gonna fuck you with the lights on
3.Wake up, let me rock you
4.We're here to save rock and roll
5.Fight the fire
6.If you don't take your clothes off, tonight's gonna suck
7.(You're so hot)I'm gonna fuck you with the lights on (Espanol version)
8.(You're so hot)I'm gonna fuck you with the lights on (Radio version)
Írta:
emp
2014. április 1., kedd, 21:32
Facebook:
emp 2014. április 3., csütörtök, 20:35
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
üt a professzionalás html szerkesztés :-D
mike666 2014. április 2., szerda, 10:27
mike666
Csatlakozott:
2009. május 19.
Hozzászólások: 483
hűű, a honlapjuk tényleg állat (knifed)
--
és persze más bolygón tilos kilincset nyalni
Koncertek
The Resist Tour 2018
december 12.,
Tüskecsarnok
The Dead Daisies, Gépmadár
december 12., 20:00,
Barba Negra
Kalmah, Vreid, Slegest
december 14.,
Dürer Kert - Room 041
Kingmaker Tour
december 18., 20:00,
Barba Negra
Fekete Zaj Tél 2018
december 28.,
Dürer Kert
Christmass Blackmass IX.
december 28.,
Ti-ti-tá
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.067 seconds to render