Abstract Ritual (2015)
Omega Diatribe. Sokakban ez a fogalom, mint Magyar Underground csillan fel, másokban botrányosan rossz érzéseket kelt. Maga a bandanév nem tudom, hogyan pattant ki a kreátorok agyából, viszont 2008-as születésük óta törekednek arra, hogy a metalcore, matek-metal, illetve egyéb, meg nem értett zenei stílusirányzatok leghátborzongatóbb elemeit ötvözzék egy jó ízlést romboló formációban. Saját definíciójuk zenéjükre az, hogy 'Extreme Groove Metal', ami nem biztos, hogy fedi a valóságot, ám maradjunk most ennyiben. Minden ellenérzés és megosztottság ellenére bátorkodtam összefirkantani egy, a lehető legjobban objektív észrevétel-sorozatot az új anyagukról, mely az Abstract Ritual nevet kapta atyjaitól.

Design tekintetében a korong nagyon jól sikerült, bár a fényes, csillogó bevonat helyett én maradtam volna a matt verziónál… jobban kiemelné a lényeget. Amúgy is elég komplex a borító, de a csillogás kicsit rombolja az összképet. Hat szám kapott helyet a korongon, az utolsó egy, az első anyagukról átemelt nóta remixe. Nagyon igényes felvételt hallhatunk, jó kidolgozás, pontos és profi megszólalás leginkább a domináns. Ami nagyon erős a zenéjükben – legalábbis számomra – az irgalmatlanul sok Meshuggah-féle széttördelt tempó, melyet kellemesen elegyítettek a metalcore-ok jellemzőre hangolt gitárjaival. Sokszor az énekes, Geri úgy játszik a hangjával, mint Jonathan Davis annak idején a Korn fénykorában. Megint máshol a vad scream üvölt ránk. A basszus szintén több helyen a Meshuggah/Korn elemeket hivatott reprezentálni, ami végül is annyira nem nagy probléma.


Az anyagról összességében tudnék inkább nyilatkozni, mintsem tételekre bontva. Ennek fényében: vannak gyorsabb, illetve lassabb tételek is. A témák, megoldások roppant kreatívan vannak kidolgozva, nagyon szimpatikus volt a sok váltás, illetve hogy nem a legtipikusabb metalcore-os sablon szerint készült el, hanem inkább elemek fúziójaként írható le. Nagy hangsúlyt fektettek a megszólalásban a kissé idegen hatásra, bár lehet, ezt csak én vélem felfedezni benne, megjelenésük, illetve mondanivalójuk miatt. Itt kiemelném, hogy dalszövegeik nekem kifejezetten szimpatikusak, bár gyanítom, ez is azért van így, mert kölyökkorom óta foglalkozok a mindenféle gusztustalan idegen lényekkel, mind moziban/könyvben, mind valóságban, mint konteók. Nem a túlvilági oldalt, inkább a tudományos fantazmagóriák világát közelítik meg a srácok.


A teljes játékidő kicsit kevesebb, mint fél óra, szóval gyorsan átrágja magát az ember rajta. Én javasolnám, hogy több figyelmet szenteljünk a srácoknak, egyedi felfogásuk miatt már megéri szerintem. Ugyan nem vagyok nagy támogatója ennek a stílusirányzatnak, de optimálisan dolgoznak úgy Diatribe-ék, hogy az akár más körökben mozgóknak is elnyerje a tetszését. Mivel fenn van az egész TeCső-n, tessék meghallgatni, ám aki támogatni kívánja a zenekart, meg is várásolhatja és kirakhatja a vitrinbe.

Good job, guys!Omega_Diatribe_Abstract_Ritual_2015
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
Extreme Groove Metal
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Subsequent Phase
2.Extrinsic
3.Hydrozoan Periods
4.Abstract Ritual
5.The Quantum
6.Unshadowed Days (Perception Remix)
Írta:
Xhavael
2015. augusztus 16., vasárnap, 21:55
Facebook:
Koncertek
Emerson, Lake & Palmer Lives On Tour
február 24., 20:00,
A38 Hajó
Riverside, Lesoir
március 9.,
A38 Hajó
Killfest Tour 2019
március 11., 18:00,
Barba Negra
Reduced To Ashes Tour
március 11., 20:00,
Collosseum Club
Post Traumatic Tour 2019
március 12.,
BudapestArena
Arcane Astral Aeons Tour - Part 2.
március 12.,
Dürer Kert - Room 041
Wayfarers & Warriors Tour 2019
március 13.,
Barba Negra
Ramagehead Tour 2019
március 13.,
Dürer Kert
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.034 seconds to render