Warfaith
Wise Man Is Dead (2015)
A trash metalnak a több évtizedes fennállása óta már rengeteg különféle hatással sikerült keverednie, melynek köszönhetően bebizonyosodott, hogy nincsenek kőbevésett határai a stílusnak és, hogy mennyire alkalmas a kísérletezgetésre. A francia Warfaith zenekar is egy igazán érdekes egyveleget állított össze nekünk a nem rég megjelent Wise Man Is Dead című, első nagylemezével. 

Az albumborító már messziről hirdeti, szinte az arcunkba ordítja, hogy egy igazán harapós, ízig-vérig trash banda anyagát tartjuk a kezünkben. Vannak itt testrészek, több hordónyi vér, pusztulat, gyilkosság és rengeteg hulla. Maga a CD lemez is egy szemgolyót ábrázol. A "pakk" része még egy könyvecske, melynek lapjairól a zenekar tagjai vicsorognak ránk, valamint két matrica a zenekar logójával.
 


 
A zenében a trash metal, már-már klasszikus, de mégis fojtogató ködjének leple alatt sötét árnyként tűnnek fel a death metal és a hardcore/punk elemei, melyek aztán a közép és a gyors tempók váltakozásával egyesülnek ütős kombinációvá.
Elsőként az éneket emelném ki, mert tökéletesen hozza azt, amit a zene megkíván, mind a pörgős, mind a "bólogatós" részeknél. A gitártémák nagyon eszesen lettek kitalálva, néhol kifejezetten progresszív területeket is feltérképezhetünk, ha engedjük, hogy elcsábítsanak, a hangzásuk pedig harap, nagyon agresszív. A dob gyönyörű szőnyeget ad a produkció alá, sikerül keretbe foglalnia az egészet. A basszusgitár technikailag hozza a kötelezőt, de ezen kívül semmi többet. A dobnál is lehet már érzékelni kicsit, hogy a hangzás lehetne öblösebb, de a basszusgitár nekem már egyértelműen butácskán szól. 
A Wise Man Is Dead összesen tíz tételt tartalmaz, amit egy hangszeres Intro vezet fel gyilkosra élezett riffekkel, majd ezután a címadó dal következik, ami már szemléletesebben érzékelteti, hogy mit is várhatunk az albumtól. A zene zakatol, mint egy rozsdás tehervonat.
A Jesus Sucks című szerzemény egy lehelettel lírikusabb történet, de a zene alapvetően nem változik sem hangzásban, sem pedig ritmikai és stílusbeli összetételben. Itt néhány riffben érezni a Slayer hatásait, és visszaköszön a régi punk trash bandák által megteremtett atmoszféra. Az első öt számban ugyanazt kapjuk és már kezdtem is érezni ennek a hatását, mikor a figyelmem egyre könnyebben terelődött más dolgok felé.
A Furious Pig töri meg a kialakuló monotonitást, ahol a fiúk durvábban kieresztik a punk hatásokat.
Az albumról a Warslave című számot emelném ki, engem itt fogott meg legjobban a zenekar, ennél a tételnél látszik igazán, hogy mennyit tesz hozzá az ének az egész produkcióhoz.
A záró tétel, a Redemption egy progresszívebb dalra sikeredett, de összhatásban nem tér el igazán az album többi dalától.
 

Összességében nagyon technikás zenét rakott össze a Warfaith, ami már önmagában egy remek teljesítmény a srácoktól. Sajnos az albumra már félúton rátelepszik az unalom amit valamelyest tud oldani az énekes változatos stílusa, persze ez kevés ahhoz, hogy sokáig megmaradjon a hallgató érdeklődése.
Nem érzem, hogy a zenekar kiadta magából azt, amire igazán képes lenne, szerintem ennél sokkal több van a srácokban. Az biztos, hogy a jövőbeni kiadványaikkal is meg fogok ismerkedni, kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e megtalálniuk a saját, egyéni útjukat? Ha sikerül, akkor tuti, hogy mindenki a falhoz lesz szegelve!
Warfaith_Wise_Man_Is_Dead_2015
Kiadó:
Stílus:
thrash metal, death metal, hardcore
Értékelés:
 
Pont
: 6 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.1 Intro
2.2 Wise Man Is Dead!
3.3 Jesus Sucks
4.4 Furious Pig
5.5 Purgatory
6.6 Terrorist
7.7 Crack's Whore
8.8 Kill With Truth
9.9 Addiction
10.10 Warslave
11.11 Redemption
Írta:
EBazSA
2015. szeptember 16., szerda, 09:20
Facebook:
Nattravnen - Kult Of The Raven (2018)
Kritika, boymester @ 2018. december 24., hétfő, 13:26
Omega Diatribe - Trinity (2018)
Kritika, boymester @ 2018. november 11., vasárnap, 11:52
Mozgásban a MONOLITHE - Bepillantás a nagy, fekete kő alá
Interjú, McFrost1977 @ 2018. február 3., szombat, 12:04
Amenra - Mass VI (2017)
Kritika, boymester @ 2017. október 21., szombat, 14:27
Death Control - Awaiting Us All (2017)
Kritika, boymester @ 2017. augusztus 16., szerda, 13:25
Death DTA, Obscura koncert - 2016. április 6., Barba Negra Music Club
Koncertbeszámoló, farrrkas @ 2016. április 20., szerda, 23:10
Koncertek
Europe Under Black Death Metal Fire
április 26.,
Dürer Kert
Strange Rain Tour 2019
április 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Unleashed Bastards Tour
április 28.,
Végállomás Klub
The Iron Maidens
május 4.,
Dürer Kert
Tarja Turunen
május 5.,
Szent György napok
Moonglow World Tour 2019
május 6.,
Barba Negra Track
Vienna Metal Meeting 2019
május 11.,
Arena
Ken Hensley & Live Fire
május 22.,
A38 Hajó
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.036 seconds to render