Pedophile Priests
Dark Transgression Of The Soul (2015)

     Lengyelfölről jutott el a jelen recenzióm alanyául szolgáló Pedophile Priests két tagja Írországba, hogy onnan szabadítsa bemutatkozó lemezét a világra Dark Transgression Of The Soul címmel. Szerencsére a pedofília csak a szerencsétlen névválasztásban jelenik meg a kétfős bandánál, akiknél sokkal nagyobb problémát okoz a lemez gyakorlatilag hallgathatatlansága. A műfaj death metal, abból is a technikásabb, mintsem a retró vonal kerül előtérbe, ami egészen addig bíztató, míg el nem indul a lemez.


     Baljóslatú hangok, zongora, halk lihegés zengi be annak a szobáját, aki erre a kiadványra vetemedik, majd berobban az a bődületesen ócska hangzás, amivel ellátták a lemezt. A tompa, puffogó gitárok az elején még némi kriptaszagot árasztanak ugyan, de körülbelül az első dal végére világossá válik, hogy ennél többet nem várhatunk. Hörgés címszóval Piotr félig teli szájjal morog, röfög, ugat, narrátorként tevékenykedik vagy épp tiszta dallamokkal mulattatja a jónépet. A billentyűk olykor komolyabb szerepet kapnak, de többnyire belekeverednek abba a dimenziókon átívelő katyvaszba, amivé időnként átalakul a zene. Nem vagyok ellene a technikás, avant-garde kiadványoknak, de bevallom őszintén, a pedofilok lemezét sokadszorra sikerült végighallgatnom. A mélypont egyébként a dob, mert Krystian Mistarz szélvész puffogása, emberfeletti kirohanásai sokkal inkább idegesítettek, mintsem színezték a száz felé ágazó, gyakorlatilag szabadon áramló zenét. Szerencsére azért időnként sikerült a földhöz ragadniuk, ilyenkor a thrash metal került elő a zenekar tarsolyából némi hc-vel karonfogva és helyükre kerültek azok a mérhetetlen energiagócok, amivel szembeköptek minket. A kaotikus nyitány és az azt követő Czarne Xięstwo után a Crush, Kill, Destroy már egész élvezhetőre sikeredett az imént leírtak miatt, azonban a folytatásban a Crescent Guided Tributary egy majdnem 7 perces vonaglássá válik, amiben egy pillanatra sem pihen a duplázó és rögtön olyan kényelmetlenné válik a hallgatás, mint a ministránsfiúnak a lemez megvásárlása egy hanglemezboltban. A lemez második fele némileg jobban sikerült, a Scars at the Sky időnként keleties hangokkal szórakoztat, miközben a félig megrágott hamburgertől az énekes egy pillanatra sem képes megszabadulni, a Nightcrawler pedig megvezet minket egy kellemes nyitánnyal, hogy aztán a zenei káosz mezejére lépve ezer irányba elkanyarogjon. A The Kingdom Hospitalban visszaköszön a frissítőnek ható thrash metal hatás, mielőtt ez is mehet a süllyesztőbe, zárásnak pedig marad a 4 perces, elektronikus, kütyüs, de legalább sötét hangulatú Pogański.
     Bevallom, rég okozott ennyi fejtörést (leginkább fejfájást) lemez, mert azokhoz a kiadványokhoz tartozik, amik részleteikben bizony nagyon erősek, de nem állnak össze komplett egésszé. Hangpróbán is igazán megosztó lenne. Hamisítatlan riff temetőt kapunk, ahol komoly egység nélkül pazarlódnak el remek dolgok a semmibe, legfőképp a hangzásnak köszönhetően. Ezzel a tompasággal, kissé retrós hangulattal, a szusszanni nem hagyó dobossal kirajzolódik előttem egy kép, hogy mi lehetett a cél, de valahol nagyon rossz irányba fordulhattak. Egyébként az „elmebeteg death metal” kedvelőinek ajánlott anyag.

Zárásként azért itt az egészen jól sikerült, thrash metalos Crush, Kill, Destroy:Pedophile_Priests_Dark_Transgression_Of_The_Soul_2015
Kiadó:
Stílus:
death metal
Értékelés:
 
Pont
: 5.5 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Vékony
Dalok:
1.Presentiment of Evil
2.Czarne Xięstwo
3.Crush, Kill, Destroy
4.Crescent Guided Tributary
5.Sean Ross Abbey - Mother and Baby Home
6.Scars at the Sky
7.Nightcrawler (The Fall)
8.The Kingdom Hospital
9.Pogański
Írta:
boymester
2016. február 1., hétfő, 18:06
Facebook:
Agos - Aonian Invocation (2018)
Kritika, boymester @ 2019. április 11., csütörtök, 08:32
Embryonic Cells - Horizon (2018)
Kritika, boymester @ 2019. április 1., hétfő, 13:56
Invocation Of Death - Into The Labyrinth Of Chaos (2018)
Kritika, boymester @ 2019. március 30., szombat, 17:55
Ruins Of Faith - Dark Evil Illusory Substance (2018)
Kritika, boymester @ 2019. március 27., szerda, 07:13
Humanity Zero - Proselytism (2018)
Kritika, boymester @ 2019. március 20., szerda, 10:01
Ossuarium - Living Tomb (2019)
Kritika, boymester @ 2019. március 1., péntek, 18:53
Koncertek
Viva La Rock 2019 Tour
április 25., 20:00,
Hard Rock Cafe Budapest
Europe Under Black Death Metal Fire
április 26.,
Dürer Kert
Strange Rain Tour 2019
április 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Unleashed Bastards Tour
április 28.,
Végállomás Klub
The Iron Maidens
május 4.,
Dürer Kert
Tarja Turunen
május 5.,
Szent György napok
Moonglow World Tour 2019
május 6.,
Barba Negra Track
Vienna Metal Meeting 2019
május 11.,
Arena
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.066 seconds to render