KarmaNora
504 (EP) (2017)
A KarmaNora zenekart a korábban a Vian nevű - nem a legjobb skatulya, de mondjuk úgy - alternatív rock/metal csapatból ismert Dombi Ádám (lásd még Flúg) bőgős és Lutfi Amandzs Balázs énekes hozta össze Csikós Péter gitárossal, majd Világtükör trilógia I. és II. klipjei után (előbbiben Török-Zselenszky Tamás, utóbbiban Szekeres Andris (Junkies) vendégszerepel) egy négy dalos EP-vel jelentkeztek. Majd Csikós László (Péter bátyja) személyében ráakadtak a megfelelő ütősre. Ezután bevonultak a SuperSizing-ba és Horváth Attissal felvették a dalokat.
Nem titok, nekem alapvetően tetszett a srácok korábbi munkásssága is és az említett klipek is bejöttek, mégis kissé nehezen birkóztam meg a friss EP-vel. Igazából azzal tudom indokolni, hogy az első néhány meghallgatás után miért nem akaródzott újra elővenni, hogy az említett dalok irányvonalától eléggé eltértek az 504-en. Végeredményben viszont úgy gondolom nem ártott ez a kis pihentetés, mert most újra hallgatva erősebben tudok kötődni hozzá.
Nyilván nehéz ügy ilyen esetben, hogy ne az elődcsapathoz hasonlítsam, de igyekszem. Azt előrebocsátom, hogy ha ismeritek és netán szerettétek a Vian világát, akkor a KarmaNora dalaival is hamar meg fogtok barátkozni.

Az talán nem véletlen, hogy a Flashdance c. filmből ismert és sokak által feldolgozott Maniac KarmaNorasított változatta volt az, ami rögtön megfogott. Nem mondom, hogy korszakalkotó és meglepetésekkel teli átdolgozást készítettek Michael Sembello slágeréből, viszont jól eltalálták és sikerült biztosítaniuk azt, hogy előjöjjön az a jól eső érzés, mint amikor egy rég látott ismerőssel talákozol vagy amit egy rég elfeledett korábbi kedvenc újra felfedezése jelent.

Az EP-t nyitó Zack de la Mancha - ha szabad így fogalmaznom - zeneileg kicsit nekem a korai Black-Out korszerűbb változatának tűnik, amit Amandzs enyhén keleties dallamai és a social media hatását boncolgató jól megfogalmazott szöveg tesz különlegessé.


A címadó tétel egy hagyományosabb modern rock, elszállósabban megfogalmazva. Lehet, hogy hülyeség, de nekem keringő jut róla eszembe. Zeneileg ráadásul nagyon okés és van benne lehetőség. Simán el tudok képzelni rá valami road movie típusú klipet.

A záró tétel pedig talán az, ami a leginkább őrzi a Vian örökséget. Meg ez a legzúzósabb is, mégis valahogy ez találkozik legkevésbé az ízlésemmel. Koncerten viszont valószínűleg erre lehet majd a legjobban ugrálni. Erre pedig nem is kell sokáig várni, hisz február 10-én az S8 színpadán bemutatkozik a csapat a szerb Void Inn és a hazai Lucy társaságában.


Hogy kinek ajánlanám ezt az alig negyedórás EP-t? Ha nyitott vagy a modernebb, lazább témákra, esetleg szereted a fülbe ragadós dallamokat, netán a Black-Out és/vagy Kowalsky dolgai nem hagynak hidegen, akkor a KarmaNora dalaival nem nagyon nyúlhatsz mellé. Az anyag mindenesetre reményt keltő, de a magasabb pontszámot későbbre tartogatom.
Hallgassátok meg bátran!

KarmaNora_504_EP_2017
Kiadó:
Stílus:
alterrock
Értékelés:
 
Pont
: 7.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Zack de la Mancha
2.504
3.KarManiac (Michael Sembello cover)
4.Sharon Stoned
Írta:
9000Sanyi
2018. január 29., hétfő, 12:34
Facebook:
Koncertek
Jethro Tull - 50th Anniversary Tour
január 19., 20:00,
Kongresszusi Központ
Midnight Ghost Tour 2019
január 27.,
Dürer Kert - Room 041
Blackened Mysticism Fesztivál 2019
február 16.,
Kaptár Klub
Emerson, Lake & Palmer Lives On Tour
február 24., 20:00,
A38 Hajó
Riverside
március 9.,
A38 Hajó
Killfest Tour 2019
március 11., 18:00,
Barba Negra
Reduced To Ashes Tour
március 11., 20:00,
Collosseum Club
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render