Skinweaver
Gratification Eternal (2017)

    Mindig igazi öröm egy tapasztalt, nagy múltú zenekart górcső alá venni és vagy egekig magasztalni soha el nem évülő erényeiket, vagy darabokra cincálni őket a tévutakra vezető kísérletezések miatt. Ami ennél is nagyobb élvezet számomra mégis a frissen bemutatkozó csapatok megismerése, mert itt nincs mit várni, nincs viszonyítási alap, csak az egyszerű kérdés, hogy megérte-e nekik hangszert ragadni, esetleg vissza kell-e térniük a hentesboltba, a postára, esetleg a nemzeti közútkezeléshez jól megszokott, hétköznapi munkájuk miatt. Most belga srácok bemutatkozását sikerült hurkás ujjacskáim közé szorítanom, megízlelgetnem, befogadnom hangjegyestől, borítóstól. Az öt fős Skinweaver ugyan 2013-ban indult, mégis négy évvel később jelentették meg Gratification Eternal című nagylemezüket előzmények nélkül, ami nem minden esetben rossz ómen, ugyanis ez most tényleg azt jelenti, hogy rendesen nekiültek a dalírásnak és felkészültek arra, hogy sikongató lányok milliói helyett habzó szájú death metal fanok rohamozzák meg a koncertjeiket. Ebben tevékenykedik ugyanis a brigád, régi sulisnak csúfolt death metalban, de az esetükben ez nem teljesen egyértelmű. Akadnak ugyanis meglehetősen modern húzásaik, munkájuk gyümölcse sokkal inkább egy időtlen death metal egyveleg, amiben tényleg csak a megírt témák minősége garantál előre, illetve hátra lépést.
    A végeredmény egy időnként dallamos, de brutális zenei egyveleg, amit a srácok megfűszereztek helyenként egy kis fekete fémmel, máskor pedig doom metalos cammogással, de nagyjából egységes színvonalon zúzzák végig a közel 35 perces játékidőt. Az is gyorsan elnyerte a szimpátiámat a bandával kapcsolatban, hogy hatáskén nem a megszokott, úgymond nagy zenekarokat sorolták fel hatásként, hanem a 90-es évek undergroundabb csapatait, ami jól mutatja, hogy a death metal nem a fő sodrásból ragadt rájuk, hanem mélyről szívták magukba, hogy most a világ elé tárhassák saját elképzeléseiket. Gondolok itt olyan ősökre, mint az angol Benediction, a holland Sinister és a finn Convulse. Modernebb hatásként pedig emlegetik még az egy lemezes, de bivaly módon bemutatkozó Disma zenekart, valamint felmerül az amerikai Funebrarum neve is.
    A sűrű és erőteljes hangért egyébként két gitáros, Pablo és Daniel a felelősek, az agresszív és változatos ritmusokról Sven (Evil Shepherd) gondoskodik a dobok mögött, Billy pedig a basszust pengeti meggyőzően. Mit sem érne az egész természetesen Geoff változatos hörgése, károgása, sikolyai nélkül, aki a 9 dalt egyedivé tudja tenni változatos hangjaival. Minden zenész megfordult már egyébként különböző, egész jó produktumokkal jelentkező death/doom/black hordákban, ahol bőséggel gyűjtöttek tapasztalatot, amit most kamatoztathatnak. Egyedül a konyhából megszökött feleségét hazarángató hentes képe nem tudott maradéktalanul meggyőzni a borítón, amin lehetett volna még bőven agyalni, de mindez háttérbe szorul a tökéletesen kivitelezett, remek hangulattal megtámogatott death metal áradat mellett.
    Nyugodt szívvel tudom tehát ajánlani a belgák bemutatkozását a stílus kedvelőinek, főleg az emlegetett zenekarok rajongóinak, csalódást nem fog okozni. A lemezt teljes egészében meghallgathatjátok a kiadó bandcamp oldalán.
 
Skinweaver_Gratification_Eternal_2017
Kiadó:
Stílus:
death metal
Értékelés:
 
Pont
: 8.5 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Apotemnophilia
2.Skinweaver
3.Malus Triumfat
4.Salvation
5.Knee Deep in the Flesh
6.Bastion of Butchers
7.Suffer Endless
8.Zombie Holocaust
9.Plague Bearer
Írta:
boymester
2018. június 22., péntek, 08:19
Facebook:
Symphony Of Symbols - Historiocriticism (2018)
Kritika, boymester @ 2018. november 10., szombat, 22:52
Sempiternal Deathreign - The Spooky Gloom (1989)
Kritika, boymester @ 2018. október 29., hétfő
Owl - Nights In Distortion (2018)
Kritika, McFrost1977 @ 2018. október 14., vasárnap, 13:28
Monstrosity - The Passage of Existence (2018)
Kritika, boymester @ 2018. szeptember 13., csütörtök, 17:17
Excoriate - ...of the Ghastly Stench (demo) (2017)
Kritika, boymester @ 2018. július 31., kedd, 15:51
Lykathea Aflame - Elvenefris (2000)
Kritika, boymester @ 2018. július 23., hétfő, 19:27
Koncertek
Stranger Fruit - Tour 2018
november 13.,
Akvárium Klub (kishall)
Vinnie Moore
november 13., 20:00,
Dürer Kert - Kisterem
Lordi
november 14., 20:00,
Barba Negra
Tales of the Morbid Butchers #6 fanzine release party vol. II.
november 17.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Pro-Pain, Don Gatto, Hemlock, Stonedirt
november 18.,
Dürer Kert - Room 041
Nightwish - Decades: Europe 2018 Tour
november 20.,
BudapestArena
Zeke
november 23., 20:00,
Robot
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.056 seconds to render