Sixcircles
New Belief (2018)
A Sixcircles egy viszonylag friss, 2017 augusztusában alakult acid /dark-folk / pszichedelikus rock duó Olaszországból. A kis csapatot Sara B. (Messa, Restos Humanos) és Giorgio T. (Haemophagus, Assumption, Elevators to the Grateful Sky, Furious Georgie) alkotják. A páros már a projekt megalakulása után alig pár hónappal kiadta első teljes albumát New Belief címmel, ami ez év március elsején a Phonosphera Records gongozásában látott napvilágot.
 

Az album egy instrumentális dallal indit ami egyben a címadó is. Van egy jellegzetesen ’70-es éveket idéző pszichedelikus hangulat, ami az elszállós, szellős témákra összpontosítja a figyelmet, csak úgy, mint az azt követő Blue Is The Colour kissé horrorisztikus sötét blues tempója. A páros ettől a daltól kezdve felváltva, néhol szavalva, néhol elszabadulva adja elő szövegeit. A Come, Reap egy igazi dark rock szuicid téma, aminek vonalát Sara B. dominánsabb éneke emeli ki és viszi át a nyugisabb Time Of Erosion alter-naplementés, szájharmonikás víziójába, amiből aztán a The Prisonrideg iparias dobolása ébreszt fel. Füleinkbe egy jó nagy adagnyi sötét pszichedelikus blues lebegést kapunk a Sins You Hide merengős metamorfóziából, melynek révülete csak tovább fokozódik a Late To Awake erősen western, és borongós stoner szagú balladájában. És ha már révülünk, révüljünk tovább a Take Me To Your Desert mélyre húzó örvényeiben, melyekből a záró Lavender Wells tábortűz melletti minimalista hangulata rángat vissza az életbe.


A Sixcircles meglehetősen sötét hangulatot hozott létre karakteres és tömör matériájú debütáló albumán, aminek van némi The Doors blues rock misztikuma, és egy adagnyi The Mission-féle darkwave íze. Zeneileg egy olyan fajta rituális keverék, amiben remekül összepasszolnak a klasszikusnak mondható ’70-évek pszichedelikus acid-trip betépett lebegései, a folk, és a tradicionális blues rock vonalai.
 
Sixcircles_New_Belief_2018
Kiadó:
Stílus:
psyhchedelic acid dark-folk
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.New Belief Begins
2.Blue Is The Colour
3.Come, Reap
4.Time Of Erosion
5.The Prison
6.Sins You Hide
7.Late To Awake
8.Take Me To Your Desert
9.Lavender Wells
Írta:
Armand
2018. szeptember 22., szombat, 13:24
Facebook:
boymester 2018. szeptember 23., vasárnap, 10:47
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3687
Egész jelentős mennyiségű Led Zeppelin is bujkál ezekben a dalokban szerintem...
--
Youtube csatorna
Koncertek
The Resist Tour 2018
december 12.,
Tüskecsarnok
The Dead Daisies, Gépmadár
december 12., 20:00,
Barba Negra
Kalmah, Vreid, Slegest
december 14.,
Dürer Kert - Room 041
Kingmaker Tour
december 18., 20:00,
Barba Negra
Nomad lemezbemutató
december 19., 19:00,
ELLÁTÓház
III. METAL-X-MASS
december 22., 18:00,
Hemo Klub
Fekete Zaj Tél 2018
december 28.,
Dürer Kert
Christmass Blackmass IX.
december 28.,
Ti-ti-tá
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.091 seconds to render