777
Feel The Fire (2018)

A Path Of Samsara egykori tagjaként ismert Niko Biberger, valamint Elisabeth nevű énekesnő által létrehozott 777 nevű okkult dark rock formáció a stílusának megfelelően követi a ’70-es, ’80-s évek hatásaiból "kötelezően" merítő klasszikus rock, valamint a dark/new wave éra vonalait. Feel The Fire című kislemezük nyugodtan egy polcra állítható olyan kortárs okkultista bandák, mint a The Devil's Blood, vagy a Jess and the Ancient Ones, illetve a nagy klasszikusoknak számító Sisters of Mercy, és a The Mission, illetve más hasonszőrű csapatok anyagai mellé. Az öt tételes mini-albumuk misztikuma a tűz spirituális mivoltját öleli át, a maga karmikus, a lángokat a szabad szellem filozófiájával megszemélyesítő módján.
 

A korongot indító New Aeon imája már egyből egy jó adagnyi misztikus dark-pop töltettel lebegteti érzékeinket, amihez hosszá tesznek némi melankolikus, folkos hatást. Az ugyan csak melankolikusra vett melódiákkal nyitó, de erősen dark rocker témákba is belecsapó Healing Power egy remek virtuóz gitárszólóval szimbolizálja a tűz lelkünkig felcsapó lángjait, amik A Ray Of Light mérsékeltebb, de annál fülbemászósabb, kicsit Mike Oldfield - Moonlight Shadow-jára emlékeztető szólóiban érnek a csúcsra.


A My Will Including Reflections gitár-kristálycsengéseinek van némi Fields of the Nephilim / The Mission hangzata, amihez kellemesen csatlakozik egy populárisabb ABBA vokál hangulat, melyeket egy hosszabb, futurisztikus, kozmikus zajjal zárnak le. És ha már az előbb ABBA "rock" hangulatról beszéltük, azt a záró, egyben címadó daluk lüktetéséből 100%-osan megkapjuk.


Igazából kicsit csalódottnak kellenem lennem az EP-vel kapcsolatban, hisz két korábbi dalelőzetesük, az Across the Abyss, és a My Mirror sokkal több potenciált mutatott a projektről. De ezen érzéseim félretéve lelkemben kellemes lobogásra kapott Thelema "zenei" tűzének végtelen spirituális kiterjedése. Tegyetek vele egy próbát.
 
777_Feel_The_Fire_2018
Kiadó:
Stílus:
occult dark rock
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.New Aeon
2.Healing Power
3.A Ray of Light
4.My Will Including Reflections
5.Feel the Fire
Írta:
Armand
2018. szeptember 26., szerda, 21:12
Facebook:
Koncertek
The Resist Tour 2018
december 12.,
Tüskecsarnok
The Dead Daisies, Gépmadár
december 12., 20:00,
Barba Negra
Kalmah, Vreid, Slegest
december 14.,
Dürer Kert - Room 041
Kingmaker Tour
december 18., 20:00,
Barba Negra
Nomad lemezbemutató
december 19., 19:00,
ELLÁTÓház
III. METAL-X-MASS
december 22., 18:00,
Hemo Klub
Fekete Zaj Tél 2018
december 28.,
Dürer Kert
Christmass Blackmass IX.
december 28.,
Ti-ti-tá
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.035 seconds to render