Solemn Ceremony
Solemn Ceremony (2018)

A Solemn Ceremony a Lucifer's Fall és az egykori Rote Mare soraiból ismert Phil J. Howlett epikusabb hangvételű, a ’80-as évek szellemében megírt hagyományosabb vonalú doom metal "szóló" projektje, amelyet korábbi, és aktuális zenésztársai (Gareth Briggs, Kieran Provis - Lucifer’s Fall, Shayne J. - Eldritch Rites / Dire Fate, és Phillip D Atropos - Dire Fate) segédletével készített el. 
 

A Reverend Bizarre, Trouble, Black Sabbath, Pentagram és Candlemass véráramon lüktető négy dalos, közel 40 perces debüt-lemez témái egy állandósult, vészterhes, monumentalista, tradicionális heavy/doom hömpölygést visznek végig. Az indító, közel 10 perces Nightmare lassú rituális-riff vánszorgásai már az első hangoktól meghatározzák a lemez gonosz alaphangulatát, amit kétszólamú epikus vokális betétekkel, gonosz kacajjal, elhaló halálhörgéssel és jól hasító gitárszólókkal tesznek még félelmetesebbé. Az ezt követő End Of The Line heavy metlosan (Cirith Ungol) balladásra veszi a szálat, melyekbe szinte berobbannak az ólmozott, agresszív doom riffek, amik egy kellően erős himnikus hatású befejezéssel zárulnak. Az One Last Failure csontrepesztően drámai, vészjósló dörgedelmei, amolyan sziklafalon megtörő hullámokként csapnak le a dal gyászosan lassú akusztikus, epikus "funeral" vonalára, amikhez dermesztően párosul a Wino-szerű "ima mormolásos" ének. A szőr is feláll a karomon ettől a daltól. Rideg hidegsége megkötözve vonszol lelkem egy távoli vesztőhelyére, csak úgy, ahogy azt a zárásként felcsendülő Solemn Ceremony hagyománytisztelő, ünnepélyes doom termései is teszik.

A Solemn Ceremony-n minden meg van, ami (számomra) egy tradicionális heavy/doom lemezen elvárt. Halálba nyúló balladák, visszafogott, de kellően súlyos agresszió, sötét középkori és egyben áldozati hangulat. Igaz nincs benne semmi új, csak a jól bevált recept szerint megírt ólomlábakon járó végzetes riffek, amik kellősúllyal döngetik hallójáratainkat. 
Ajánlom minden doom fannak. Amúgy is hamarosan jön a Halottak napja... készítsétek fel lelketeket az aratásra! "Ánem - Akarom"

Solemn_Ceremony_Solemn_Ceremony_2018
Kiadó:
Stílus:
traditional heavy/doom metal
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Nightmare
2.End Of The Line
3.One Last Failure
4.Solemn Ceremony
Írta:
Armand
2018. október 4., csütörtök, 18:48
Facebook:
boymester 2018. október 4., csütörtök, 19:34
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3687
Énekről nekem is Wino jutott eszembe, bár ő azért sokrétűbben mormog...
--
Youtube csatorna
Koncertek
The Resist Tour 2018
december 12.,
Tüskecsarnok
The Dead Daisies, Gépmadár
december 12., 20:00,
Barba Negra
Kalmah, Vreid, Slegest
december 14.,
Dürer Kert - Room 041
Kingmaker Tour
december 18., 20:00,
Barba Negra
Nomad lemezbemutató
december 19., 19:00,
ELLÁTÓház
III. METAL-X-MASS
december 22., 18:00,
Hemo Klub
Fekete Zaj Tél 2018
december 28.,
Dürer Kert
Christmass Blackmass IX.
december 28.,
Ti-ti-tá
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.073 seconds to render