REZN
Calm Black Water (2018)

A REZN egy Chicago-i futurisztikus, psychedelic/cosmic doom zenekar, akik zenéjükben egybesűrítik az világűr kozmikus rezonanciáját, gigantikus, meteorit méretű doom riffeit, vibráló löktetését és erejét. Calm Black Water című hat dalos, új albumuk, ami sorban a második rétegről rétegre visz bele a kozmosz sötét, rideg, de mégis élvezetes élményeket nyújtó atmoszférájába.
 

A fagyosan lüktető nyitó Iceberg daluk komótosra csavart riffei egyből a legutóbbi Sleep album hangulatát idézik fel bennem. Érdekes hatást add, ahogy a piszchedelikus hatású kántálós éneket (ami az egész lemez ének-tematikájára jellemző), valamint a mélyre hangolt gitárok mogorva zakatolását pillanatnyilag megtörik némi futurisztikus űrzajjal, ami finom átmenetként csusszan át a Mirrored Mirage space jam/tribal zenei, misztikus szaxofon szólóval megtámogatott Jan Garbarek féle hipnotikus jazz óceánjába. Az egész dal hangulata kivált egy könnyed, amolyan testből kilépő vibrálást, ami a lassabb folyamú kozmikus psy/doom alapokra helyezett Quantum Being részecskéiből áll össze egy nagyobb, progresszív vonalon megágyazott zenei egységgé.


Az erős, monolitikus riffekkel induló High Tide az album jéghegyének is nevezhető. Szikársága, ambivalens, pszichedelikus hangulati atmoszférájával, mintha körénk sűrítené a világűr auráját, csak úgy, mint a kissé post-apokaliptikus hangulatú Bottom Feeder, ami egyre mélyebbre és mélyebbre húz az Om-ra hajazó sötét, keletiesen misztikusra vett érájával, akár csak a záró Sunken tételük elnyújtott (3 G lassuságú) űr-rezonanciájának fohászai.


A Calm Black Water "Doom-O-Rama, avagy a tudatos kozmikus lebegés" erősen hozza azt a fajta pszichedelikus doom hatását, ami az első pillanattól, az utolsóig magával ragad és folyamatos audiovizuális, és saját fantáziánkba elmerülő, ellazuló élményt ad. Aki kedveli az Om, a Sleep és a Monolord világát, psy/doom/tribal hangulatát űrkütyükkel és némi jazz-el megtoldva, azok a REZN-ben egy új kedvencre lelnek.

És ezúton is köszönet szerkesztőtársamnak, boymesternek, hogy úgy gondolta ez zene tetszene nekem. Nem tévedett!
 
REZN_Calm_Black_Water_2018
Kiadó:
Stílus:
psyhchedelic, cosmic doom
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Iceberg
2.Mirrored Mirage
3.Quantum Being
4.High Tide
5.Bottom Feeder
6.Sunken
Írta:
Armand
2018. október 10., szerda, 20:09
Facebook:
Koncertek
The Resist Tour 2018
december 12.,
Tüskecsarnok
The Dead Daisies, Gépmadár
december 12., 20:00,
Barba Negra
Kalmah, Vreid, Slegest
december 14.,
Dürer Kert - Room 041
Kingmaker Tour
december 18., 20:00,
Barba Negra
Nomad lemezbemutató
december 19., 19:00,
ELLÁTÓház
III. METAL-X-MASS
december 22., 18:00,
Hemo Klub
Fekete Zaj Tél 2018
december 28.,
Dürer Kert
Christmass Blackmass IX.
december 28.,
Ti-ti-tá
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.035 seconds to render