Melmak
Prehistorical (2016)

A Melmak egy dob-gitár-ének felállású primitív hangvételű "őskori" sludge/doom, balck/death duó baszk-földről. 32 perces erőszakos, mocsaras groove-okkal és a fekete fém átkával átitatott Prehistorical című második lemezük fullasztó dagonyája még 2016-ban jött ki hét tételben, tele dühvel, és súlyos post-hardcore, death metalos diszharmóniával.
 
 

A lemez a fültépően nyitó Pangea hipnotikus suttogáson alapuló lassú iszapos sodrásával kezdődik, amit a neurotikusan torzított, ideglelős sludeg/doom lüktetésű Primitive kőbunkós, erőszakos groove-centrikus hardcore baltájának lendülete csap szét. Az erős indulat továbbra is megmarad a The Cavern depressziósan üvöltő, gyötrő atmoszférájában és az állatiasan marcangoló deathcore orgiájában, hogy aztán ez a fékevesztett düh nyugodtan bele csendesüljön a Megalodon zongorás álmosságába.


Az enyhén thrash/punkos Bonfire harcias, törzsi rigmusainak hallgatása közben levetkőzzük emberi énünk szelíd álarcát és primitív ösztöneinktől vezérelten indulunk vadász utunkra a Death Struggle beton riffekbe ágyazott monolitikus, vérgőzös, vadállatias pusztításán. A mániákus hangulatú Aegnap zárásként felcsendülő akkordjainak gyötrelmes post-sludge/doom prehisztorikus röfögései megadják végső látomásunkat az emberiség kegyetlen hajnaláról. Abból a korból, amikor az élet még nem csírázott ki az értelek, s érzelem felett.


Melmak durva és kemény. A bő félórás ős hanganyag hallgatása közben leginkább primitív ösztöneink elfeledett neuronjai szabadulnak fel és löknek egy lüktető "aberrált" ösztönhullámba.
 
Melmak_Prehistorical_2016
Kiadó:
Stílus:
prehistoric sludge/doom, death/black
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Pangea
2.Primitive
3.The Cavern
4.Megalodon
5.Bonfire
6.Death Struggle
7.Aegnap
Írta:
Armand
2018. október 12., péntek, 14:55
Facebook:
Koncertek
Tour of the Dragon Empire 2019
március 24.,
Dürer Kert - Room 041
Steelfactory World Tour 2019
március 27., 20:00,
Barba Negra
Godsmack, Like A Storm
március 28.,
Barba Negra
Keep Floyding
március 29.,
A38 Hajó
Codex Omega European Tour 2019
április 2.,
Dürer Kert
Bullet For My Valentine
április 10.,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.036 seconds to render