Demo 1. (2018)

Amikor a kiadó egyik feje, Pordán úr által át lett küldve az anyag, csak hülyén pislogtam, hogy ez meg mi a szar akar lenni. Kérdezte, hogy kell-e kazetta, ami alapján esetleg írnék egy ismertetőt. Jeleztem neki, hogy nem biztos, hogy kéne, mert 5-6 pontnál többre sajnos nem tudom értékelni. Aztán pár nap elteltével valami bűzt éreztem magam körül. Szétnéztem, de először semmi mást nem vettem észre. Valami kénes szag terjengett a levegőben, és hirtelen hőhullám csapott meg. Távolról hangok rémlettek, de először azt hittem, hogy csak a fülem cseng. Kinéztem az ablakomon, és legnagyobb megrökönyödésemre esti félhomály borult a kinti világra. Gondoltam benyomom a tévémet, hátha valami természeti katasztrófa súlytott le, de nem működött. Hanem egyszer csak egy halvány fény szűrődött felém a dolgozószobámból. Bekapcsolt a magnóm, csak úgy magától. Semmi más elektronikus eszköz nem volt hajlandó működésbe lépni, csak a magnó.
Ekkorra már teljesen meg voltam zavarodva. Enyhe szúrást éreztem a hátamban. "Ne fordulj meg". Karjaimat ösztönösen felemeltem, és mereven bámultam az asztalomra. Egy Ködfolt kazetta volt ott, amit pár napja valószínű ittas állapotban elfogadtam mégis. Meg is hallgattam akkor, és talán egy kicsit jobban bejött, mint elsőre, de mély nyomot nem hagyott. "Ködfoltot fogsz hallgatni".
Fintorra húztam az arcomat, de erre erősebb lett a szúrás. Most már komolyan megijedtem, és megpróbáltam elugrani, viszont lebénultam valamitől. A kazetta magától megemelkedett, és bekúszott a lejátszóba. Pörögni kezdett, majd a lándzsa a hasamon jött ki, és a hátam mögött elkezdett hahotázni az ördög.
Verejtékben úszva rándultam össze az ágyamban. Hajnalodott.


Azóta többször meghallgattam ezt a fájdalomtengerben úszó, a purgatóriumból importált mocskot, és azt kell mondjam, hogy beette magát a fülembe a rohadék. Mind a hangzás, mind a kompozíciók világa egy olyan sötét és szürreális világot festenek le, amit akarva elég nehéz előállítani. Ezt valaki vagy érzi, és jön, vagy minden erőlködése ellenére sem fog sikerülni. Sokszor ecseteltem, hogy a minőség relatív, egyszerűen képtelenség egy minden szempontból működő mértékegységrendszert felállítani, és ez a black metal esetében teljesen végletesen értendő. Botöönd eme 2009-es agymenése mindent ad, ami a DSBM követelménye, valódi alap egy mély beboruláshoz.
A két dal főként lassan hömpölyög, a hangszerelés minimál, a dob kopogós és monoton. Az ének gyötrelmes, és ez eddig azt mondhatnánk, hogy a sztenderd, hanem egyszer csak beúszik egy nyúzott hangú szintetizátor is. Időnként kiállásokkal is meg lett tarkítva a fekete fém hömpölygése, és ez nagyon jót tesz az összképnek. Kriptaszag és csontropogás... mintha csak valami 90-es évekbeli dungeon PC-s játékban barangolnék, egy hideg téli éjszakán.
200 darabban jelentette meg a kiadó kazettán a Ködfolt eme bemutatkozó szenvedését. A szigorúan fekete-fehér külső pontosan annyit ad, amennyit kell, a sorszámozás pedig kultikusabbá teszi az érzetet. Jó anyag, megszerettem, bár nem túl hosszú, még bírt volna belőle a megnyúzott lelkem.Kodfolt_Demo_1_2018
Kiadó:
Stílus:
experimental black metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Journey Through the Void
2.Unconcious Travelling to an Unknown Sphere
Írta:
Nagaarum
2018. október 11., csütörtök, 11:08
Facebook:
boymester 2018. október 11., csütörtök, 18:49
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3687
Ha nincs valakinek nyúzott lelke, ettől az lesz:)
--
Youtube csatorna
Armand 2018. október 11., csütörtök, 14:08
Armand
Csatlakozott:
2016. május 7.
Hozzászólások: 111
Nagyot mosolyogtam az ajánlódon. Első felében az jutott eszembe, hogy bizony egy jó káposztás bab csodákra képes, főleg félhomályos estéken. A zenét meghallgatva (bár a demó előzetes hírét én tettem fel), az kell, hogy mondjam régen kb. 20-25 évvel ezelőtt még falva kerestem az ilyen mizantróp, minimal hatású kínzásokat, de mára már valóban kínoznak. Nekem olyan, mint ha Uhrin Benedeknek egy nagysikerű lázas szigetes fellépése közben belekevertek volna valamit az italába és némileg túltolva, Casio típusú szintetizátorán Mortiis-ba nyomná a Rebekát. Bocsi…
Hónaljmankós F... 2018. október 11., csütörtök, 13:43
Hónaljmankós F...
Csatlakozott:
2018. január 22.
Hozzászólások: 149
Nagyon jó zene. Köszi a figyelem felhívást és az ismertetőt.
Koncertek
The Resist Tour 2018
december 12.,
Tüskecsarnok
The Dead Daisies, Gépmadár
december 12., 20:00,
Barba Negra
Kalmah, Vreid, Slegest
december 14.,
Dürer Kert - Room 041
Kingmaker Tour
december 18., 20:00,
Barba Negra
Nomad lemezbemutató
december 19., 19:00,
ELLÁTÓház
III. METAL-X-MASS
december 22., 18:00,
Hemo Klub
Fekete Zaj Tél 2018
december 28.,
Dürer Kert
Christmass Blackmass IX.
december 28.,
Ti-ti-tá
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.079 seconds to render