Spiral Tomb
The Dark Behind the Stars ’EP

(szerzői • 2018)
Armand
2018. október 12.
0
Pontszám
7

Az egykori Hagstone zenekar romjain alakult angol-magyar felállású Spiral Tomb nevű új formáció a napokban jelentette meg bemutatkozó anyagát. A 2017 nyarán Daniel Leons-Marder énekes, Sztrikinacz Róbert gitáros, Margitai István dobos és Lee Steele basszusgitáros által alakított csapat zenéjében továbbra is a tradicionális heavy/doom alapú dallamokat viszi tovább. Fő hatásai a Black Sabbath, Grand Magus, Candlemass, Trouble, Mood, Wall Of Sleep. Debütáló, négy tételes The Dark Behind the Stars EP-jük dalainak témái a Lovecrafti horror, sci-fi és mítoszaiból merítenek.
 

Az EP-t nyitó kozmikus hangulatú rövidke, egy perces Skost, amolyan vészjósló intróként szolgál, ami szépen átcsusszan az őt követő Gravity Drive erősen heavy metal alapokra feszülő, Trouble ízű dallam világába. A harmadik tételként felcsendülő Dusk in Carcosa lassabb, százezerszer bejáratott jellegzetes markáns doom vonulatával a korai Grand Magus, Candlemass éráját idézi meg, amihez finom üdeséggel kapcsolódik a dal befejező keleties misztika hangulata. A kraken szellemét megidéző, mélyről feltörő Tryant of the Octopi epikus vonula zárja a sort lassú, horgonyszerű riffeivel.


A The Dark Behind the Stars rövidke, de velős. Debütálásnak tökélete, van benne fantázia. Zenéjükben jól hozzák a tradicionális doom és a ’80-as évek klasszikus heavy metál világának dallamait. Azt hiszem érdemes lesz oda figyelni a srácokra.
 
The Dark Behind the Stars by Spiral Tomb
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.