Spiral Tomb
The Dark Behind the Stars ’EP (2018)

Az egykori Hagstone zenekar romjain alakult angol-magyar felállású Spiral Tomb nevű új formáció a napokban jelentette meg bemutatkozó anyagát. A 2017 nyarán Daniel Leons-Marder énekes, Sztrikinacz Róbert gitáros, Margitai István dobos és Lee Steele basszusgitáros által alakított csapat zenéjében továbbra is a tradicionális heavy/doom alapú dallamokat viszi tovább. Fő hatásai a Black Sabbath, Grand Magus, Candlemass, Trouble, Mood, Wall Of Sleep. Debütáló, négy tételes The Dark Behind the Stars EP-jük dalainak témái a Lovecrafti horror, sci-fi és mítoszaiból merítenek.
 

Az EP-t nyitó kozmikus hangulatú rövidke, egy perces Skost, amolyan vészjósló intróként szolgál, ami szépen átcsusszan az őt követő Gravity Drive erősen heavy metal alapokra feszülő, Trouble ízű dallam világába. A harmadik tételként felcsendülő Dusk in Carcosa lassabb, százezerszer bejáratott jellegzetes markáns doom vonulatával a korai Grand Magus, Candlemass éráját idézi meg, amihez finom üdeséggel kapcsolódik a dal befejező keleties misztika hangulata. A kraken szellemét megidéző, mélyről feltörő Tryant of the Octopi epikus vonula zárja a sort lassú, horgonyszerű riffeivel.


A The Dark Behind the Stars rövidke, de velős. Debütálásnak tökélete, van benne fantázia. Zenéjükben jól hozzák a tradicionális doom és a '80-as évek klasszikus heavy metal világának dallamait. Azt hiszem érdemes lesz oda figyelni a srácokra.
 
Spiral_Tomb_The_Dark_Behind_the_Stars_8217_EP_2018
Kiadó:
Stílus:
melodic heavy/doom
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Skost
2.Gravity Drive
3.Dusk in Carcosa
4.Tyrant of the Octopi
Írta:
Armand
2018. október 12., péntek, 16:42
Facebook:
Koncertek
Dark Easter Metal Meeting 2019
április 20.,
Backstage München
The Tour from Hel
április 21.,
Barba Negra
Midnight, Ketzer, Slaegt, Iron Steel, Havária
április 22.,
Dürer Kert - Room 041
Imperial Triumphant, Mord'A'Stigmata, Zaum
április 23.,
Dürer Kert - Kisterem
Europe Under Black Death Metal Fire
április 26.,
Dürer Kert
Strange Rain Tour 2019
április 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.035 seconds to render