Funeral Moth
transience (2016)
A 2005-óta létező japán Funeral Moth zenéjében a lassú, szónikus vonulatú funeral doom extrémebb vonalát képviseli, némi tradicionális zenei hatásokkal. Monumentális hosszúságú témáikban az emberi agóniát, halandó életünkön veszteségeit, a végtelen bánat, az üresség és a bűntudat érzéseit helyezi középpontba. Az albumain felszentelt hangok tökéletesen megtestesítik az elmúlás virágait, mint, ahogy azt második transience című lemezük temetői hangulata is mutatja.
 

A két dalos, 40 perchez közelítő anyaguk alaphangulatát a sötétség komor nyugalma és a fájdalmasan csendes agressziójának rendkívül lassú gyászos kontrasztjai adják meg. A nyitásként induló közel 22 perces transience daluk eposzian elnyújtott ólmozott gitárjai az Evoken, Mournful Congregation féle atmoszféra édes kínjait elevenítik meg, magukba rejtve némi ősi japán dallamot és egy jó adagnyi nyugtalanító apokaliptikus post hatást. A suttogós, hörgős ének két nyelven, angolul és japánul van előadva (csak úgy, mint a következő nóta), ami igazán különleges ízt ad a dal mizantrópiájának. A lost melankolikusan fájdalmas zongora nyitányából szinte lehulló sziromként bomlanak ki a kétségbeesés hullámain lebegő, lassú cammogású szertartásos riffelések. Már a dal első felében az agónia eszeveszett mélységeibe merülhetünk alá, amit egy lélegzetnyi szünettel megtörve folytatunk az elveszett álmok, remények, illúziók végtelen semmiségébe. "A sötétségben vándorló lélek a sötétség által sugárzott láthatatlan fényt keresi." - áll dalszövegükben, ami hűen kifejezi mindazt a nyomorúságot, amit a lemez hallgatása során átérezhetünk.

 
A japánok szerencsére nem fukarkodnak a szélsőséges, naturalista hangulattal. Náluk a halál szorosan része az életnek. A transience igazi temetésre való zene, és ha lehetne kérni, én ezek a gyászmenetek szeretném, hogy szóljanak majd abban a pillanatban, amikor elhagyom ezt a nyomorúságos világot. A lemez tökéletes hagyománytisztelete az Evoken, a Mournful Congregation és a Thergothon gyászos szentháromságának.
 
Funeral_Moth_transience_2016
Kiadó:
Stílus:
funeral doom
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.transience
2.lost
Írta:
Armand
2018. október 13., szombat, 10:28
Facebook:
Koncertek
Dark Easter Metal Meeting 2019
április 20.,
Backstage München
The Tour from Hel
április 21.,
Barba Negra
Midnight, Ketzer, Slaegt, Iron Steel, Havária
április 22.,
Dürer Kert - Room 041
Imperial Triumphant, Mord'A'Stigmata, Zaum
április 23.,
Dürer Kert - Kisterem
Europe Under Black Death Metal Fire
április 26.,
Dürer Kert
Strange Rain Tour 2019
április 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.034 seconds to render