Realm of Wolves
Oblivion (2018)
A Realm of Wolves egy meglehetősen új név hazai metal palettáján. Az atmoszférikus, melodikus post-black/death metalt játszó formációt 2018 elején jött létre a vvilderness, a Silent Island, a Stvannyr (akinek EP-jéről itt olvashattok) és a hozzájuk kapcsolható számtalan más projektekben alkotó zenészek révén, akiket most nem nevesítenék, de ha valaki utánuk néz, vagy ismerik munkáikat, azok tudni fogják kik is állnak eme projekt hátterében. Elég legyen annyi, hogy fagyos dallamokkal teli zenéjük alapjai a klasszikusnak mondott nordikus black metal, és a sötét post atmoszféra hangulati ködjeinek vonalaiból táplálkoznak. Mindezekhez hozzá jön még egy csipetnyi esszenciális epikus metal hangulat miket ők így fogalmaznak meg:

"Ez a sötét oldalunk megnyilvánulása - olyan zenét szerettünk volna csinálni, ami sötét és szomorú, de egyben dallamosan szép."
 
Első lemezüket az Oblivion-t elindítva egy gyönyörű, változatos, dallam-centrikus zenében lesz részünk. A nyitó, instrumentális Cascadia nagy ívű, egymásra rétegezett epikus - dallam - gitárjai az atmoszférák legfelsőbb rétegeibe visznek, ahonnan egy könnyed, önismereti merengéssel csusszanunk át az Ignifer fagyos északi (Borknagar, Dimmu Borgir) dicsőség sztenderd világába. Az ugyan ezt a vonalat követő Old Roots az album egyik leggyorsabb tételeként tarthatjuk számon. Lecsupaszított sötét fémszerkezeteihez, lópataszerű dobolásaihoz remekül kapcsolódnak a technikásabb progresszív rock hatásai, a himnikus ének, valamint a fellángoló harcias potenciállal megtöltött dallamok tematikái. Az instrumentális post lebegéssel finoman megágyazott Translucent Stones balladás misztikája az album elején megismert hangulati szférákba visznek vissza, amik aztán a viking metal dallamosságával felvértezett Twelve Miles To Live epikus útjára lépnek. A közel 10 perces eposzi hosszúságú Into The Woods Of Oblivion a dallamos, szimfonikus (igaz nagy áriák nélkül) black metal igazi szellemisége járja át, amikbe vészjóslóan hajlanak bele az epikus heavy-doom zordabb alapjai. A dalban elhangzó versbetétet József Attila "Talán eltűnök hirtelen" című verséből kölcsönözték, ami 1924-ben megjelent Nem én kiáltok című kötetében található eredetileg. A befejező Northern Wind, ahogy azt a címe is súgalja egy igazi északias hangulatú eposzi darab. Meghallva az epikus férfi kórusait egyből a Bathory munkássága ugrik de, amik alá tökéletesen siklanak a Katatonia-szerű (Brave Murder Day) elnyújtott depresszió vonalai.

Az Oblivion tökéletesen manifesztációja az ambeint, atmoszférikus zene magával ragadó, sokrétegű érzelmi hangulatának és az epikus vonalú fekete fém zordságának. Amelynek eredménye ez a nagyszerű dallamokkal teli, rideg, sötét érzelmű, keserédesen gyönyörűséges világú album. Egy szép, csillogó veretű harci vért, amit még nem fog ki az idő rozsdás foga. És remélhetőleg még sokáig nem is fog... főleg ha a folytatása is ilyen lesz.
 
 
Realm_of_Wolves_Oblivion_2018
Kiadó:
Stílus:
atmospheric, melodic post-black/death
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Cascadia
2.Ignifer
3.Old Roots
4.Translucent Stones
5.Twelve Miles To Live
6.Into The Woods Of Oblivion
7.Northern Wind
Írta:
Armand
2018. október 21., vasárnap, 10:16
Facebook:
Eroen 2018. október 29., hétfő, 18:51
Eroen
Csatlakozott:
2012. február 4.
Hozzászólások: 246
Jó látni, hogy szaporodnak az ehhez hasonló zenék, és nem csak az ugyanolyan kása black metalok jönnek ki sorban. Jó lemez, jó ajánló, köszi az ismertetőt (b)
Koncertek
Tour of the Dragon Empire 2019
március 24.,
Dürer Kert - Room 041
Steelfactory World Tour 2019
március 27., 20:00,
Barba Negra
Godsmack, Like A Storm
március 28.,
Barba Negra
Keep Floyding
március 29.,
A38 Hajó
Codex Omega European Tour 2019
április 2.,
Dürer Kert
Bullet For My Valentine
április 10.,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.061 seconds to render