Assblaster
Blastphemy Vol. II: Veni Vidi Blast! (2013)
Svédország szakállas rangerei még 2013-ban jelentették meg Blastphemy Vol. II: Veni Vidi Blast! című albumukat, amely olyan vastag kosos fuzzokkal megpakolt spagetti western hangulatot áraszt, hogy attól még a legszemérmesebb apácák is benedvesednek. Van itt minden, ami a svéd szőke vadnyugati feelinghez kell. Izzasztó nap, ragacsos iszap, sörrel lelocsolt popsik, böfögés, ökölrázás, arcon csapás, kicsapongó részeges ének, fujtató lovak és feszesen remegő mellbimbók. 
 

Ezt a fajta "modern" vadnyugati hangulatot élhetjük át albumnyitó daluk, a Muddhaphuzzr lassan kavargó témáiból, amiket meghallva akarva-akaratlanul is Morricone mester western filmzenéi juttatnak az eszünkbe. A gitárok egy kisikló tehervonat kerekeinek fémességével csikorogtatják zümmögős, félmázsás témáikat, mindezeket pedig túlharsogják az énekes részeges baritonjával üvöltött, reszelős rock n’ roll dallamai.


Az ezt követő Cowboys a Cowboys lópatkónyi riffjeivel rúgja ki fogainkat a szánkból, majd pár csendesebb bluesos pofontól foghíjunkat nyalogatva énekeljük a dal dallamos refrénű slágerét. Egy nagykorty a sörünkből és már jön is a Lex Lucifer ördögien pattogós punk rock n’ roll-jával átitatott agresszívebb sludge/groove-os dagonyája.


A Fuzzed Up n’ Furious elnyújtott mocskos bluesos gitárjai a könnyed ércesség szárnyain szárnyalnak, ami mellé hasonlóan mocskos és rekedtesen érces csatakiáltásokba oltott ének párosul. Amolyan "Veszett Róka" indián törzsfőnök részeg harci dala ez, amit a Redneck Revolution punk rockos lázadó lendülete tép szét, majd fojt bele a súlyos wah pedáljaival megspékelt Smokecrack Mountain daluk őserejű Motörhead gőzmozdony zakatolásába, amitől egyenesen fejjel fúródunk a dal végén belendülő southern/sludge trágyába. Ebből csak a Trucksexual délies stoner rodeójának lóerői tudnak kirántani. És, hogy ennek a 600 lovas vontatónak a lendület még jobban meg legyen bikázva, arról a Bullfighter mocsár metalos groove-jai gondoskodnak. Erős, izzadt szagú riffeit férfiasan az arcunkba teszi. Vadnyugati kalandunk utolsó útravalójául pedig a sztriptíz táncos, cici rázós Double Denim Devul sivatagos stoner riffjeit kapjuk meg némi delejes space rock zizegéssel a végén.


Az Assblaster albuma egy igazán sok rétegből álló dögös southern, stoner, groove, rock n’ roll, blues és nem utolsó sorban filmzenei album is. A viharverten súlyos és lendületes, néha punkos, máskor pedig a ’70-es évek rock ízeitől és modenr metalos lendületétől jól irányzott, állcsúcson vágós erős riff-öklöktől jókedvűen, foghíjasan vigyorgunk. Nekem legalább is egyedi módon nyújtott szórakozást ez a sörtől izzadó, szőrös képű svéd szőke western világ.
 
Assblaster_Blastphemy_Vol_II_Veni_Vidi_Blast_2013
Kiadó:
Stílus:
southern, stoner, bad ass, beer rock
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Muddahphuzzr
2.Cowboy to Cowboy
3.Lex Lucifer
4.Fuzzed Up n' Furious
5.Redneck Revolution
6.Smokecrack Mountain
7.Trucksexual
8.Bullfighter
9.Double Denim Devul
Írta:
Armand
2018. október 28., vasárnap, 14:39
Facebook:
Koncertek
Dark Easter Metal Meeting 2019
április 20.,
Backstage München
The Tour from Hel
április 21.,
Barba Negra
Midnight, Ketzer, Slaegt, Iron Steel, Havária
április 22.,
Dürer Kert - Room 041
Imperial Triumphant, Mord'A'Stigmata, Zaum
április 23.,
Dürer Kert - Kisterem
Europe Under Black Death Metal Fire
április 26.,
Dürer Kert
Strange Rain Tour 2019
április 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.036 seconds to render