Demo (2013)
Halloween közeledte mindig remek lehetőséget ad egy jó kis horror partyra és arra, hogy olyan dalok szólaljanak, amik visszarepítenek minket a klasszikus sírásós doom zenék világába. Bár ma már egy retro felhőbe burkol minket ez az éra a szinte naponta megjelenő újnál is újabb csapatok friss albumaival, én a kis partymhoz mégis az Ohio-i okkult heavy/doom metalos Doctor Smoke 2013-as demóját választottam.
 

A tagadhatatlanul erősen szabbatista befolyású banda remekül adja vissza a Black Sabbath, a Trouble, a Pentagram és a ’70-es évek hard-rock albumainak hangulatvilágát, feldobva egy csipetnyi Ghost érzéssel. Már a demót nyitó The Willow daluk lüktető, középtempós súlyossága is ezt a metal-villázos hangulatot hozza. Az énekes/gitáros Matt Tluchowski torkából lélekharangként konganak, szakadnak fel a meglehetősen Ozzy orgánumú énekdallamok. A sort a Blood and Whiskey oltárszentelős heavy metalos gitárjainak morzsolásával folytatják. A klasszikus metal riffekere felépített témát hosszasan elnyújtott hard-rockos füstös szólóikkal teszik bizsergően élvezetessé.


A tempót ólmozottabbra fogják a csontzörgető The Seeker megkövesedett szabbatista szikla gitár-harangjaiban, amik alatt Matt továbbra is elnyújtva, és remekül hozza a sötétség hercegének énekdallamit. Az alap a klasszikus Iomi iskola "csukló mozdulatitól" által inspirált riffekre épít, amibe belevisznek egy jó adagnyi dallam gazdag blues metal hangzást. A party végén pedig lendületesen alánk pörkölnek a Pentagram slágerszámával, a klasszikusnak is nevezhető Sing of the Wolf boszorkányégetős power/doom epic metalos, enyhén svéd újhullámos punk beütésekkel tarkított feldolgozásával.  


A Doctor Smoke demójával (és azóta kiadott The Witching Hour albumával) patinásan hozza a rituális, áldozati, a ’70-es évek retro feketeöves doom metaljának ragacsos cukorszirupját. Tökfejek, Gumicukrokák, Csontváz Samuk, Banya Rézik… Rázzátok!
 
Doctor_Smoke_Demo_2013
Kiadó:
Stílus:
heavy/doom
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.The Willow
2.Blood and Whiskey
3.The Seeker
4.Sign of the Wolf (Pentagram cover)
Írta:
Armand
2018. október 30., kedd, 21:48
Facebook:
Koncertek
FEZEN Fesztivál 2019
július 24.,
MÁV Pálya
Neurosis, Yob, Negative Approach, Kowloon Walled City
július 24., 18:30,
Akvárium Klub
Iggy Pop, Cruel Hearts Club, Black Bartók
július 24.,
Budapest Park
Skunk Anansie, Holy Chicks
július 31.,
Barba Negra Track
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.038 seconds to render