Dionysiaque
Demo (2018)
Az unorthodox doom metal vonalán tevékenykedő francia Dionysiaque nevű zenekar a bor istenének, Dionysos tiszteletére áldozza hátborzongatóan kísérteties, hipnotikus dallamait. A meglehetősen belassult kaotikus ceremóniát erős, karizmatikus énekkel prezentáló csapat a Pentagram, a Saint Vitus, a Reverend Bizarre, az Eliv Spirit és az Orodruin klasszikus vonalát élteti tovább horrorisztikus sötét, rideg ős black/death metallal színezett tónusaival.
 

A végítélet súlyos haragnyelveit megkongató Transmutation of the Eye lassú vonszolású ólmozott súlyai és a kripta mélyéről felcsendülő öblös énekhang hallatán nem csak az ereinkben lüktető vért, de még a körülöttünk lévő levegő is dermedté válik. Mintha csak egy több évszázados földalatti, az enyészet szagától átitatott katakombákban járnánk, melynek folyosóin démoni megszállottsággal tombol a vörös halál és táncot jár vele a rothadás. Rituális, ős death metalos kavalkádjukkal mély, fájdalmas metszéseket ejtenek a félelemtől amúgy is jócskán megtépázott lelkünkön, melybe egyenként vernek újabb koporsószögeket a Doctor Kerjentsev végtelenül gonosz, okkultista ceremóniái, áldozati kántálásai.


A demó harmadik dalaként felcsendülő, a klasszikus doom nehéz köveivel szegélyezett közel kilenc perces Between the Ties csontropogtató eposzának komor riff-rémségeinek terhei alatt még a fagyos pokol jege is megreped. Az ének sírból feltörő ordításai, rémséges sikolyai, rekedtes károgásai velőtrázóak, amikből enyhe szabadulást és egyben újabb hidegrázást is adnak a Tractor nyers ős-rock darabjának az All Ends Up feldolgozásában elő bukkanó kísérteties áriák, amik másvilági sötét dimenziókba repít el minket.

A Dionysiaque magasba emelvén a kábultság szent poharát iszik a vesztünkre. A demó őslángokban edzett okkult riffei egyedülállóan hozzák vissza az áporodott szagú doom nagykönyvében lefektetett tomboló végzet ármányát, diadalittas, részeg kavalkádját, amelyeket az énekes N.C. (Nathaniel Colas; ex-Résistance, ex-Bloody Sign) pópa rituális kántálasai, halál sikolyai, vérfagyasztóan sötét hörgései helyeznek igazán pengeéles ingasúlyba. Ürítsük mi is kupánkat Dionysosra.
 
Dionysiaque_Demo_2018
Kiadó:
Stílus:
unorthodox doom/death
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Transmutation of the Eye
2.Doctor Kerjentsev
3.Between the Ties
4.All Ends Up (Tractor Cover)
Írta:
Armand
2018. november 5., hétfő, 20:00
Facebook:
Koncertek
Steelfactory World Tour 2019
március 27., 20:00,
Barba Negra
Godsmack, Like A Storm
március 28.,
Barba Negra
Keep Floyding
március 29.,
A38 Hajó
Codex Omega European Tour 2019
április 2.,
Dürer Kert
Bullet For My Valentine
április 10.,
Barba Negra
Paul Gilbert
április 10.,
A38 Hajó
The Atlantic - Europe 2019
április 11.,
Dürer Kert
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.036 seconds to render