Lamirāl
This Ep Has No Name and It's Alright (2018)
Ennek az EP-nek nincs címe és ez jól van így, fordíthatnánk le a tavaly augusztusban megalakult belga rock&roll/hardcore csapat májusban megjelent bemutatkozó anyagának címét. Figyelem felkeltésnek nem rossz, bár manapság úgy gondolom ez már kevés az üdvösséghez. Nézzük inkább, mit mutat az amúgy a helyi alternatív/HC színtéren neves zenészekből verbuválódott csapat!


A Tino De Martino (Channel Zero), Vincent Dessard (Lethvm, Old Wvrms), Gil Chevigne (Jesusproject, Thot) és Jean-Pierre Mottin (El Comer Ocho, Volver...) felállású banda a hat dalt tartalmazó anyagán, amit a különböző digitális platformokon tettek elérhetővé, de készült vynil is, hozzánk pedig egy papírtokos CD érkezett, amin túl sok információt ugyan nem találni (a dalsorrend és a kiadó logója azért ott van), de a neten és a korábban küldött promó anyagok alapján azért össze lehet szedni a fontosabb tudnivalókat. Meg azt, hogy Beecher, Converge, Every Time I Die, ATDI, Refused rajongóknak ajánlott anyagról van szó. Én egyik említett zenekart sem kultiválom különösebben, de ennek ellenére egész jól megbarátkoztam a belgák debütáló anyagával.

Az biztos, hogy jó választás volt a Wolves klipesítése. Ebben a RnR alapú, de amúgy a HC-s vokállal előadott dalban van potenciál. Kicsit ugyan a kelleténél erősebbnek érzem a NYHC nagyok hatását benne, de egye fene, mert maga a dal rendben van.


A Words I Say viszont egy teljesen más jellegű tétel. Ezt inkább sorolnám a post-hardcore stílusba. Ebbe is sikerült egy-két tetszetős és emlékezetes megoldást tenni, összességében viszont a post jellegű témákkal szerintem pont az élét veszik el.


Az EP második felére jutottak a kevésbé emlékezetes számok, bár pont az utolsó és egyben a leghosszabb track (This Song Has No Name and It's Alright) némi gothic jellegű vokállal kiemelkedik. Igazából ezekkel sincs gond, de nem is tartom kiemelkedőnek. Nem mondhatjuk rájuk, hogy sablon HC nóták, mert annál azért több van a belga csapatban, de azt érzem, hogy még érni kell nekik kicsit dalszerzői tekintetben.

Azt még kiemelném, amit minden dalnál érzek, jelesül hogy számomra kicsit hosszabbak a kelleténél. A kevesebb néha több elvét követve talán erőteljesebb lenne, és jobban megtartaná a figyelmemet.
Lamir_257_l_This_Ep_Has_No_Name_and_Its_Alright_2018
Kiadó:
Stílus:
rock&roll/hardcore
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Behind the Mask of Ananké (03:22)
2.Wolves (02:47)
3.Words I Say (02:50)
4.I Won't Be Here Long (03:01)
5.A Sinister Look (03:18)
6.This Song Has No Name and It's Alright (04:29)
Írta:
9000Sanyi
2018. november 14., szerda, 13:44
Facebook:
Koncertek
The Resist Tour 2018
december 12.,
Tüskecsarnok
The Dead Daisies, Gépmadár
december 12., 20:00,
Barba Negra
Kalmah, Vreid, Slegest
december 14.,
Dürer Kert - Room 041
Kingmaker Tour
december 18., 20:00,
Barba Negra
Fekete Zaj Tél 2018
december 28.,
Dürer Kert
Christmass Blackmass IX.
december 28.,
Ti-ti-tá
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render