Honeymoon Disease
Fast Love 'EP (2014)

A Honeymoon Disease egy svéd retro/vintage groovy rock'n'roll négyes, akik 2014-óta léteznek és azt a klasszikusnak mondható "svéd" zenekari formációt eleveníti fel, amit anno a disco hőskorszakában az ABBA testesített meg. Vagyis a két nő, két férfi felállást. A csapat eddig működése alatt egy kislemezt és két nagylemezt tudhat magáénak. Ezekből én most bemutatkozó 2014-es Fast Love című EP-jüket veszem górcső alá, amin két hamisíthatatlan ‘70-évekbeli hippi vintage dalt találhatunk.
 

Egyébként a hippi kommunás érzés nem csak zenéjükből árad, hanem a külsőleges kisugárzásukból is. Nagy hajak, bajuszok, farmermellény, trapéz gatyó, tornacipő, stb… Ha ránézünk a zenekar tagjaira olyan érzésünk támad, mintha visszamennénk 40 évet az időben, vagy mintha épp őket fagyasztották volna le a hetvenes években és most kiolvadtak. Ők pedig egyből tekerik a spanglit, meg az erősítők gombjait, fogják a hangszereiket és onnan tolják tovább, ahol legutolsó próbájukon abba hagyták. De, hogy kik is ők valójában? Hmmm… a zenészek neveit elnézve ők, amolyan család-rock zenekar, a Disease család: Jenna Disease - ének/gitár, Acid Disease - gitár, Admiral Disease - basszus gitár és Jimi Disease - dobok, aki nem más, mint Jimmy Kalrsson a svéd retro hard psychedelic stoner rock zenekarnak a Mamont-nak a dobosa. Vagyis lehet, hogy még sem most olvasztották ki őket és nem is mentünk vissza az időben???


Na, de lássuk csak a Nászút Betegség család Fast Love című kislemezét. Az EP címadó dala egy könnyed csuklómozdulatokkal eljátszott gyors woogie-boogie klasszikus rock'n'roll alapokra feltolt nóta. Olyan, mint amilyennek egy gyors szerelemnek lenni kell. Hatásosan lehengerlő, megdöngető, őrülten bolond és égetőek a riff-csókjai. És, ahogy az a sors, vagy inkább a bolondok nagykönyvében meg van írva, a gyors szerelem után jön a fájdalmas szakítás, amit második daluk a Breakup kissé visszafogott lázas tempójában kapunk meg. Finoman hozza a romantikus rock vingtage vonalát, aminek az elején még fűtenek a vadabb érzelmek hangjai, de a nagy ívű wah-wah pedálok olyan enyhülést adnak ennek a dalnak, hogy ha ezt a ’70 es években írták volna, most az egyik legslágeresebb rock balladák közzé lenne besorolva. 


Szóval mindegy, hogy időutazás, vagy kiolvasztás, a Honeymoon Disase vintage rockja egy igazi könnyed, könnyes szerelmi légyottban teremt forró hangulatot, amelynek a végén vagy a szakítástól sírunk, vagy az orgazmustól. Én az utóbbira szavazok. és Ti?
 
Honeymoon_Disease_Fast_Love_EP_2014
Kiadó:
Stílus:
vintage heavy groovy rock'n'roll
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Fast Love
2.Breakup
Írta:
Armand
2018. november 26., hétfő, 20:16
Facebook:
Koncertek
Europe Under Black Death Metal Fire
április 26.,
Dürer Kert
Strange Rain Tour 2019
április 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Unleashed Bastards Tour
április 28.,
Végállomás Klub
The Iron Maidens
május 4.,
Dürer Kert
Tarja Turunen
május 5.,
Szent György napok
Moonglow World Tour 2019
május 6.,
Barba Negra Track
Vienna Metal Meeting 2019
május 11.,
Arena
Ken Hensley & Live Fire
május 22.,
A38 Hajó
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render