Honeymoon Disease
Fast Love 'EP (2014)

A Honeymoon Disease egy svéd retro/vintage groovy rock'n'roll négyes, akik 2014-óta léteznek és azt a klasszikusnak mondható "svéd" zenekari formációt eleveníti fel, amit anno a disco hőskorszakában az ABBA testesített meg. Vagyis a két nő, két férfi felállást. A csapat eddig működése alatt egy kislemezt és két nagylemezt tudhat magáénak. Ezekből én most bemutatkozó 2014-es Fast Love című EP-jüket veszem górcső alá, amin két hamisíthatatlan ‘70-évekbeli hippi vintage dalt találhatunk.
 

Egyébként a hippi kommunás érzés nem csak zenéjükből árad, hanem a külsőleges kisugárzásukból is. Nagy hajak, bajuszok, farmermellény, trapéz gatyó, tornacipő, stb… Ha ránézünk a zenekar tagjaira olyan érzésünk támad, mintha visszamennénk 40 évet az időben, vagy mintha épp őket fagyasztották volna le a hetvenes években és most kiolvadtak. Ők pedig egyből tekerik a spanglit, meg az erősítők gombjait, fogják a hangszereiket és onnan tolják tovább, ahol legutolsó próbájukon abba hagyták. De, hogy kik is ők valójában? Hmmm… a zenészek neveit elnézve ők, amolyan család-rock zenekar, a Disease család: Jenna Disease - ének/gitár, Acid Disease - gitár, Admiral Disease - basszus gitár és Jimi Disease - dobok, aki nem más, mint Jimmy Kalrsson a svéd retro hard psychedelic stoner rock zenekarnak a Mamont-nak a dobosa. Vagyis lehet, hogy még sem most olvasztották ki őket és nem is mentünk vissza az időben???


Na, de lássuk csak a Nászút Betegség család Fast Love című kislemezét. Az EP címadó dala egy könnyed csuklómozdulatokkal eljátszott gyors woogie-boogie klasszikus rock'n'roll alapokra feltolt nóta. Olyan, mint amilyennek egy gyors szerelemnek lenni kell. Hatásosan lehengerlő, megdöngető, őrülten bolond és égetőek a riff-csókjai. És, ahogy az a sors, vagy inkább a bolondok nagykönyvében meg van írva, a gyors szerelem után jön a fájdalmas szakítás, amit második daluk a Breakup kissé visszafogott lázas tempójában kapunk meg. Finoman hozza a romantikus rock vingtage vonalát, aminek az elején még fűtenek a vadabb érzelmek hangjai, de a nagy ívű wah-wah pedálok olyan enyhülést adnak ennek a dalnak, hogy ha ezt a ’70 es években írták volna, most az egyik legslágeresebb rock balladák közzé lenne besorolva. 


Szóval mindegy, hogy időutazás, vagy kiolvasztás, a Honeymoon Disase vintage rockja egy igazi könnyed, könnyes szerelmi légyottban teremt forró hangulatot, amelynek a végén vagy a szakítástól sírunk, vagy az orgazmustól. Én az utóbbira szavazok. és Ti?
 
Honeymoon_Disease_Fast_Love_EP_2014
Kiadó:
Stílus:
vintage heavy groovy rock'n'roll
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Fast Love
2.Breakup
Írta:
Armand
2018. november 26., hétfő, 20:16
Facebook:
Koncertek
Emerson, Lake & Palmer Lives On Tour
február 24., 20:00,
A38 Hajó
Riverside, Lesoir
március 9.,
A38 Hajó
Killfest Tour 2019
március 11., 18:00,
Barba Negra
Reduced To Ashes Tour
március 11., 20:00,
Collosseum Club
Post Traumatic Tour 2019
március 12.,
BudapestArena
Arcane Astral Aeons Tour - Part 2.
március 12.,
Dürer Kert - Room 041
Wayfarers & Warriors Tour 2019
március 13.,
Barba Negra
Ramagehead Tour 2019
március 13.,
Dürer Kert
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.036 seconds to render