Stone Troopers
Join the Darkside (2014)
Adva van öt német srác, akik rajongásig imádják a Star Wars filmeket és a stoner rockot. E közös rajongásuk kombinációjaként született meg 2012-ben Stone Troopers nevű zenekaruk, melyben tisztelettel adóznak George Lucas munkássága és a dícsőséges sivatagi rock ’n’ roll riffei előtt. Ezen tiszteletük első jelét két dalos Boogie Party címet viselő single-anyagon mutatták be 2013 forró nyarának derekán, amelyen is éjszakákba nyúlóan partyztak szőrös Ewok lányokkal, tekerték a spanglit az ifjonc Wookiekkal miközben veszetten járták wookie-woogie táncukat a dűnékről visszaverődő hold fényénél.
 
 
Rajongásuk, illetve partyzásuk következő része 2014-ben folytatódott a most bemutatandó öt tételes Join the Darkside című kislemezükkel, amelynek képzeletbeli helyszíne egy Mos Eisley-béli poros, zúg űrkocsma, ahol is a galaxis minden szegletéből megforduló söpredék vedeli a sört és kéjesen méregeti a lenge öltözetű személyzet kerek tomporát, vagy épp feszesen domborodó melleit. 
 
Nos, kedves Padawanjaim, adjunk hát rá hangerőt és kezdésnek döngessük meg címadó daluk, a Join the Darkside laza rockosra vett dallamainak sötét riffeit, amik minden vonónyalábot kiengedve hasítanak bele hallójáratainkba. Nincs itt semmi sem túltolva, vagy épp túlbonyolítva… faék egyszerűségű, jól bejáratott poros kis rock n roll témák ezek, csak úgy, mint az őt követő, az Űrgárdisták abszolút kedvenc kocsma rockja, a Gone in the Galaxy enyhén punkos riffelései. Lendületes fasza kis dal, nem is beszélve az énekes kopottas, reszelős, alkoholista hangjáról, és az úgyszintén pofon egyszerűségű gitár témákról.


Harmadik dalnak jön a Crucified in Carbonite, ami elsöprően lendületes  "jizz" riffeléseivel talán az EP legenergikusabb dalának mondható. Van benne egy gyors szántású Kyuss-os lendülettel, amit felvált egy bluesosabb rockos dallam, ami ugyan úgy elmondható az utána jövő Deathstar Raid motorfejes alapokra helyezet koszos témáiról, amikben énekesünk viszont annyira csapnivalóan nyomja, hogy annak hallatán a Sötét Nagyúr is a fölre köpi a sörét. A végére viszont marad egy jó kis bluesos eresztésű, a Tatuin buckalakóinak folk világából hozott észvesztő delejes riffekel megpakolt party nóta, a Party like an Ewok. Egy igazi sivatagos stoner ritmusokkal megpakolt döngöléssel, ez aztán mindent visz, és azt kell, hogy mondjam: az egész kislemeznek ilyen lendületesnek kellet volna lennie.


Mindent összevetve egy kellemes, a füleden könnyen átfutó muzsika. Igazi kocsma rock feeling, amire könnyen csúszik a sör, és perdül öledbe a lány. Se több, se kevesebb. A zenekar neve frappáns és nem utolsó sorban ötletes. Mert van benne ötlet… Star Wars és stoner rock…, vagyis csak volt bennünk. Mert ez után a kislemez után a csapat tagjai 2015 közepén egyöntetűen úgy döntöttek, hogy befejezik űr-rockbéli tevékenységüket. 
 
Stone_Troopers_Join_the_Darkside_2014
Kiadó:
Stílus:
star wars blues stoner jizz riff rock
Értékelés:
 
Pont
: 6 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Join the Darkside
2.Gone in the Galaxy
3.Crucified in Carbonite
4.Deathstar Raid
5.Party like an Ewok
Írta:
Armand
2018. december 8., szombat, 14:57
Facebook:
Koncertek
Keep of Kalessin, Shade Empire, Malphas
június 23.,
Dürer Kert - Room 041
15 Years the Metal Mass
június 24.,
Barba Negra Track
The Flesh & Blood World Tour 2019
június 25.,
Barba Negra Track
Evolution Tour 2019
június 25.,
Budapest Park
Toto - 40 Trips Around the Sun Tour 2019
június 27.,
Papp László Budapest Sportaréna
Flogging Molly, Russkaja
július 3.,
Budapest Park
Rituals of Power European Tour: Phase II
július 3., 19:00,
Collosseum Club
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.039 seconds to render