Svölk
Nights Under The Round Table (2012)
A norvég, illetve skandináv rock-metal érája mindig is egy egyedi mezsgyén járja maga eredeti és meglehetősen jellegzetes zenei világát. Így tesz a heavy/stonert játszó oslói, maguk bear metal bandának nevező Svölt is. A 2005 óta létező csapat zenéjében egyfajta különleges mix elegyeként vannak jelen a ’70-es évek hard rock és az ezredfordulós sivatagi stoner erősebb riffei, amik egy vehemens északi medve üvöltésével keverednek össze. Ennek első kinyilatkoztatásai részükről 2005-ben történtek meg Beast Unsleashed EP-jük veretes szólamain, amit első nagyalbumuk követett Svölk címmel 2009-ben, amelynek két évre rá, 2011-ben Svölk ’Em All címmel lett egy bonusz kiadása. Mindezeket az egy nyár leforgása alatt megírt Nights Under The Round Table lemezük kemény ütésű riffei követték 2012-ben.
 

A kilenc dalos album első számának a Living by the Sword riffei igazi moster truck erővel húznak. Klasszikus, izmos, délies füstös hangulat, mintha csak Alabama a Norvég erdőkbe költözött volna. Ezt követik a merészen laza, de annál feszesebb hangúlatú, a '70-es évek erősebb hard-rock zenei alapjaira helyezett Painbringer vastag dübörgései. A kissé morbid szövegvilágú dalhoz egy hasonlóan "beteg" képvilágú videó is készült.


Az előzőkhöz hasonló szálon folytatódik a Feed Your Soul és az elszállósan belassított, enyhén bluesos dallamvilágra kerekített Fallen, akiket a Twentyfourtwenty, a Bearserk és a Break My Bones gőzprés kalapácsai csapnak szét. Szinte érezni, ahogy a dalok ököl-riffei állcsúcson vágnak és tökéletes KO-val a földre visznek. Hoppá… az ott a fejed mellett egy hányás??? Ba..ki. Kábultan pislogsz, mint ahogy kábultan másznak füledbe a To Conquer Death You Only Have to Die recsegős, elnyújtott mocskos blues-rock vánszorgásai, amik akár egy tökéletes Danzig himnusznak is elmennének. Zárásként pedig még egy jókora stoner metalos lánctalpas menetelést kapunk a This is Where it Ends nehéz veretes fémszerkezeteiből.


Egy biztos, a Nights Under The Round Table nem szerénykedik a riffekben. Van benne erő, kreatív csavar, melynek eredménye egy ötletekkel telim gazdag zenei hangzás. Egy igazi szőr metal, ahol gitárok ütemesek, pontosak, mélyek és karcosan szólnak. A dob-basszus kombója pedig dübörög, mint egy éhes medve gyomra. Az ének éles, karcosan részeges hangja pedig még sokáig a füledben marad. Most már igazán jöhetne egy új album. Hisz eltelt hat év és ez a sör medve csak alszik a barlangjában.
 
Svolk_Nights_Under_The_Round_Table_2012
Kiadó:
Stílus:
heavy/stoner
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Living by the Sword
2.Painbringer
3.Feed Your Soul
4.Fallen
5.Twentyfourtwenty
6.Bearserk
7.Break My Bones
8.To Conquer Death You Only Have to Die
9.This is Where it Ends
Írta:
Armand
2018. december 9., vasárnap, 12:51
Facebook:
Koncertek
Tour of the Dragon Empire 2019
március 24.,
Dürer Kert - Room 041
Steelfactory World Tour 2019
március 27., 20:00,
Barba Negra
Godsmack, Like A Storm
március 28.,
Barba Negra
Keep Floyding
március 29.,
A38 Hajó
Codex Omega European Tour 2019
április 2.,
Dürer Kert
Bullet For My Valentine
április 10.,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.036 seconds to render