In Purulence
Putrid Valley (2018)

Az nem lehet véletlen, hogy amióta a francia In Purulence debütalbumát hallgatom, gyakorta olyan CD-k kerülnek be a lejátszómba, mint a Bolt Thrower vagy a Hail of Bullets. Egyrészt a franciák is világháborús övezeteken szaggatják az egyenruháikat, egész tisztességesen, másrészt éppen akkora elégtételt nem nyújt a Putrid Valley, mint az említett zenekarok lemezei, és marad épp annyi hiányérzet, hogy az ember kénytelen előkapni a műfaj tábornokai közül egyet, mondjuk egy The IVth Crusade-et, vagy egy The Rommel Chroniclest.

Az első benyomásom alapján kissé kiábrándítónak tartottam a franciák egyetlen kiadott anyagát, amiért mások által már belakott lövészárkokban keresnek menedéket, de néhány hallgatás után már igazságtalannak tűnt a nagy szigor. Főleg amint előkerülnek a számomra oly kedves középtempós, kétlábdobos, tipikusan Bolt Throweres témák, mint amilyenek a Flower and Corpse, a Bloody Skin, a Marechal HAIG vagy a Patriots nótákban hallható. Mondanom sem kell, ezek a szerzemények sokkal vérmesebbek a többinél, az angol csapat hatása letagadhatatlan.


A homlokráncaim okaiként azokat a bocsánatosnak mondható amatőrebb húzásokat említeném meg, amelyekben különösebb jó ötlet nélkül indul el valamilyen kalapálás vagy túlságosan középszerű riff. Az olyan szerzemények, mint amilyen a nyitódal, a Beginning Nightmare vagy a Verdun barátok között is csupán középszerűek, de a félóránál alig hosszabb lemezen, mondjuk inkább úgy, megférnek. Még az utóbbi évek Six Feet Underje is eszembe jutott ezeket hallgatva, ami inkább kritika, mint dicséret. A lemez oroszlánrésze azonban kellemes hallgatnivaló azok számára, akik szeretik, ha vastag death metal hangzás szántja a hallójárataikat. Kissé thrashesebb, groove-osabb megoldásokra is lehetne példát adni, mondjuk, a Butchery of Warban vagy a The Last Attackben, vagy pillanatokra a záró tételben. Nem különösebben kiemelkedő dalok, de legalább felmutatnak annyi változatosságra való törekvést, hogy unalmasnak ne lehessen elkönyvelni a lemezt.


Ami az énekesi posztot illeti, a magas fekvésben előadott extrém vokált akár teljesen el lehetett volna hagyni, a hörgés jobban illik a koronghoz. Kiváltképp azért, mert a nagyokkal megegyező minőségben dörmög a frontember. A narráció viszont erőtlen, és a Verdun végén hallható bomba-utánzás kifejezetten idétlennek hat. Az itt-ott megjelenő háborús zajokkal minden rendben van, a borító grafikája alapján azonban inkább valami dél-amerikai erőthrash vagy death/grind csapatra gondoltam volna; egy első világháborúval foglalkozó death metaltól komolyabb artworkre számítok. Azonban ez mind másodlagos, a zenének kell jónak lennie.

Fél ponttal kevesebbet akartam adni, de nem rossz anyag a Putrid Valley, debütálásnak meg aztán végképp korrektnek mondható, Az viszont igaz, hogy van hová fejlődnie a lelkes francia közlegényeknek, hogy később tiszti rangban köszönthessük őket.
In_Purulence_Putrid_Valley_2018
Kiadó:
Stílus:
death metal
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.No Retreat (03:36)
2.The Beginning Nightmare (02:43)
3.Flower and Corpse (02:14)
4.Bloody Skin (03:05)
5.Butchery of War (03:20)
6.The Last Attack (03:50)
7.Verdun (04:24)
8.Marechal HAIG (03:44)
9.Patriots (03:16)
10.Human Dismembering (3:16)
Írta:
farrrkas
2019. február 21., csütörtök, 22:45
Facebook:
Koncertek
Tour of the Dragon Empire 2019
március 24.,
Dürer Kert - Room 041
Steelfactory World Tour 2019
március 27., 20:00,
Barba Negra
Godsmack, Like A Storm
március 28.,
Barba Negra
Keep Floyding
március 29.,
A38 Hajó
Codex Omega European Tour 2019
április 2.,
Dürer Kert
Bullet For My Valentine
április 10.,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.027 seconds to render