Don Gatto
Sawdown

(EDGE Records • 2018)
Győr Sándor
2019. február 28.
0
Pontszám
8.5
A tavaly novemberi HammerWorld magazin mellékleteként jelent meg a szekszárdi Don Gatto új, Sawdown című 4 számos kislemeze. A bandát aligha kell bemutatni, az eddigi anyagaikról is írtunk.
A játék neve, azaz a stílus sem változott, továbbra is azt a tipikus erőtől duzzadó NY hardcore-t játsza a négyes, amivel megismertük őket. Igaz, egy-két apró újítás, mintegy szinesítésként felbukkan a dalokban, de nem kell megijedni, mert nem akkora volumenűek ezek, hogy Budaváriéknak aggódniuk kelljen, mit szólnak miatta a rajongók.


A nyitó Heads Buried In The Sand még a hagyományos vonalat viszi, a tipikus sing along is megvan benne. De színesíti némi scratch meg Acélos egy fasza szólót is tol benne.

A már szokásosnak mondhatóan DIY módon klipesített Sink Without A Trace, azzal a jóféle szólóval máris a kedvencem. Mekkora koncertnóta lesz ebből!


A Welcome To Ferocity középtempós zakatolása kicsit visszafogja az addigi szélvész tempót, kicsit – talán nem túlzás és nem sértődnek meg – metalosabb lett.
A záró Tomorrow Is Another Day meg inkább punkos. A refrénje nagyon bejött. Kicsit a For The Feriendship For The Fun-t juttatja eszembe. Az akusztikus levezetés meg mindig arra késztet, hogy ismét lepörgessem.

Igazából mind a négy dal azt a Don Gatto-féle old-school HC-t mutatja, ami színpadra való, de én például roppant szívesen hallgatom munka közben is. Azt is nagyon bírom a Budavári, Acélos, Kákonyi, Weisz felállású csapatban, hogy a minőségre mennek rá. Négy dal alig tizenkét percben, de töltelék nélkül. Így kell ezt csinálni!


A CD roppant jól szól, Fidó (FHT78 Studio, Pécs) és Horváth Attis (SuperSize Recording) munkájának köszönhetően.

A Don Gatto ereje élőben mutatkozik meg igazán, én utoljára 2016-ban láttam a csapatot a Cavalera tesók Roots buliján, taroltak, na! De ajánlom az érdeklődők figyelmébe a Fishing on Orfű! YouTube csatornáján lévő koncertjüket is. Ha szereted a HC-t a Don Gatto-val nem tévedhetsz.