Ruins Of Faith
Dark Evil Illusory Substance (2018)

    Kár is lenne tagadnom, nekem Grúziáról igencsak szegényesek az ismereteim, mivel általában csak két dolog szokott eszembe jutni róla. Az egyik egy fájdalmasan béna futballmérkőzés, a másik pedig az egészen jó lemezekkel jelentkező funeral doom projekt, az Ennui. Ezen a rövidre sikerült listán próbálok meg változtatni a Ruins Of Faith zenekar segítségével, akik black/death és thrash metal hatásaik közt őrlődnek, a jelek szerint meglehetősen élvezve azt. A 2001-ben indult horda egyébként pagan/black metal zenekarként hirdeti magát, de néhány dal után gyorsan megjegyezhetjük, hogy rengeteg példakép munkáját nyakalták be, majd juttatták vissza a külvilágba, ahogy a kezdő alkoholista az utolsó pálinkáját a kóma előtt. Az sem feltétlenül a ti bűnötök (és az enyém), ha még nem találkoztatok a bandával, mivel eddig csak egyetlen, 12 évvel ezelőtt megjelent bemutatkozó anyaguk tanúskodott a létezésükről. Nem tekinthető tehát túl termékenynek a trióként működő zenekar, de legalább a tagsága állandónak mondható. A kezdetektől együttműködő Vakhtang (basszus és billentyűk), Nikoloz (dobok, programozás) és Vasiko (ének, gitárok) hármas leginkább Dark Funeralon, Cradle Of Filthen nevelkedett, de ahogy írtam, a végeredményben jócskán megtalálható a régi sulis death metal és nyomokban a keményebb thrash, ami leginkább a kevés, de annál intenzívebb gitárszólók alatt mutatja meg magát.
 

   A Dark Evil Illusory Substance tehát nem a frissességéről és egyéniségéről lesz könnyedén felismerhető, ugyanakkor azt sem vitathatjuk, hogy a közel azonos idővel rendelkező 9 szerzeményben ne lenne kellő adrenalin és feszesség. Vasiko megveszekedett kántálása, károgása és a csoportos hörgések, morgások, valamint az egy szuszra feljátszott aprítások keményen odacsapnak az egységes színvonal mellett. A kiadvány velejéig gonosz hangulattal és kellően erőteljes hangzással szórakoztat az első hangtól az utolsóig, az időnként megjelenő könnyedebb témák és dallamok lágyságot nem, de egyfajta monumentalitást kölcsönöznek az anyagnak. A tiszta ének, ami rituális szövegek képében jelentkeznek, például a címadóban, megalapozzák a természetfeletti erők előre törésének lehetőségét is. Ha ki kell valamit emelnem, akkor azonban mindenképp a fogós gitártémákat venném első helyre, mert ezek képesek fenntartani az érdeklődésünket dalról dalra. Bivaly megszólalás is támogatja az egész produkciót céljai elérésében, ami jelen esetben a világ lángba borítása. Egy ilyen egyvelegtől erős, de ugyanakkor rövid lemezt tudok leginkább elképzelni, de a Ruins Of Faith jó 40 percen keresztül adagolja nekünk az intenzív világvégét, ráadásul a lemez végére pakoltak ezen felül egy 11 perces kivonatot a saját anyagukból Album Demo Track címmel. Ennek az értelmét ne kérdezzétek tőlem, mert arra nem jöttem még rá, főként, hogy a kiadvány legnagyobb bűne amúgy is a felesleges hosszúság. 


    Az egyértelmű hatások és a hasonló dalok ellenére én kifejezetten élveztem a Dark Evil Illusory Substance dalait, méghozzá az állandónak mondható színvonalnak köszönhetően. A végeredmény nem kiváló, csak pusztán jó dalok gyűjteménye, amivel nem lett igazán több, de kevesebb sem a metal világ.
Ruins_Of_Faith_Dark_Evil_Illusory_Substance_2018
Kiadó:
Stílus:
black/death metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.The Lord's Prayer
2.Evocation Of The Kings
3.Dark Evil Illusory Substance
4.Until White Dragon Returns Again
5.Decapitation Of Gods
6.Mortem Universum
7.In The Name Of False Divines
8.The Eternal Punishment
9.Nuclear Shadow
Írta:
boymester
2019. március 27., szerda, 07:13
Facebook:
Illyria - The Carpathian Summit (2019)
Kritika, boymester @ 2019. május 26., vasárnap, 16:19
Numenorean - Adore (2019)
Kritika, boymester @ 2019. május 21., kedd, 18:07
Warpath - Malevolent Reprisal (2010)
Kritika, boymester @ 2019. május 19., vasárnap, 14:42
Aoratos - Gods Without Name (2019)
Kritika, boymester @ 2019. május 10., péntek, 19:04
Deus Mortem - Kosmocide (2019)
Kritika, boymester @ 2019. május 10., péntek, 18:56
Drottnar - Monolith (2019)
Kritika, boymester @ 2019. május 3., péntek, 19:17
Koncertek
Keep of Kalessin, Shade Empire, Malphas
június 23.,
Dürer Kert - Room 041
15 Years the Metal Mass
június 24.,
Barba Negra Track
The Flesh & Blood World Tour 2019
június 25.,
Barba Negra Track
Evolution Tour 2019
június 25.,
Budapest Park
Toto - 40 Trips Around the Sun Tour 2019
június 27.,
Papp László Budapest Sportaréna
Flogging Molly, Russkaja
július 3.,
Budapest Park
Rituals of Power European Tour: Phase II
július 3., 19:00,
Collosseum Club
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.094 seconds to render